YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Afyonkarahisar’da Çiftçilere Yönelik Verilen Kurslar Devam Ediyor

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde Sandıklı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Sandıklı Halk Eğitim Merkezi...

Afyonkarahisar’da Çiftçilere Yönelik Verilen Kurslar Devam Ediyor

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde Sandıklı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Sandıklı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün ortaklaşa girişimiyle çiftçilere yönelik ‘Kiraz Yetiştiriciliği’ ve ‘Örtü Altı Domates’ gibi alanlarda, daha verimli ve sağlıklı ürün yetiştirmeleri için kurs açıldı.

Açılan kurslar hakkında bilgiler veren Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, düzenlenen kursların çiftçilerin tarımsal konulardaki bilgi eksiklerinin giderilmesi ve ürün rekoltelerinin daha fazla arttırılması için düzenlendiğini kaydetti.

Sandıklı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Sandıklı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün ortaklaşa girişimiyle Akin köyünde 39 bayan çiftçinin katılımıyla ‘Kiraz Yetiştiriciliği Kursu’ açıldığını dile getiren Arap, “30 erkek çiftçinin katılımıyla da ‘Örtü Altı Domates Yetiştiriciliği Kursu’ düzenlenmiş ve bu kurslara çiftçilerimizin yoğun talepleri olmuştur. Kurs sonunda sertifika almaya hak kazanan çiftçilere, Sandıklı’daki sivil toplum örgütleri işbirliği ile bin 400 adet deveci armudu, Japon grubu erik ve elma fidanları meyveciliğini özendirmek amacıyla fidan dağıtıldı. Ayrıca, Sandıklı ilçe merkezinde ‘Arı Yetiştiriciliği’ konulu düzenlenen kursa da 42 çiftçi katıldı” diye konuştu.

KURSLARDA Kİ AMACIMIZ TARIMSAL ÜRETİMİN ARTTIRILMASIDIR

Kurs faaliyetlerinin sadece Sandıklı değil, aynı zamanda Afyonkarahisar’ın diğer ilçelerinde gerçekleştirileceğini vurgulayan Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Ayrıca il müdürlüğümüz faaliyetleri kapsamında, Sultandağı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan ‘Tıbbi Aromatik Bitkiler kursuna yoğun ilgi olması dolayısıyla üçüncü kurs açıldı. Konuya ilişkin olarak bakanlığımızca bu tür kurslara katılarak sertifika alan çiftçilere çok büyük kolaylıklar sağlanmaktadır. Proje hazırlayarak, kimyon, anason, haşhaş, aspir, mısır, fiğ gibi tıbbi amaçlı kullanılan bitkileri yetiştiren veya yetiştirmek isteyen üreticilerin makine, ekipman, vergi ve proje maliyetlerinde yüzde 50 devlet desteği sağlamaktadır. Kurslarda ki amacımız, tarımsal üretimin arttırılmasıdır.”

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler