YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Afyonkarahisar’da Tır'la Minibüs Çarpıştı: 4 Ölü

Afyonkarahisar’da kiraz işçilerini taşıyan minibüs ile TIR’ın çarpışması sonucu 4 kişi öldü, 16 kişi yaralandı....

Afyonkarahisar’da Tır'la Minibüs Çarpıştı: 4 Ölü

Afyonkarahisar’da kiraz işçilerini taşıyan minibüs ile TIR’ın çarpışması sonucu 4 kişi öldü, 16 kişi yaralandı. Meydana gelen kazanın ardından olay yerinde adeta can pazarı yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, Bolvadin’in beldelerinden topladığı işçilerini Sultandağı’ndaki kiraz bahçelerine götürmek için yola çıkan ve sürücüsü belirlenemeyen 03 KL 744 plakalı minibüs, Dişli beldesi yakınlarına geldiği sırada karşı şeritten gelen D.Y. yönetimindeki 20 PR 601 plaklı TIR ile çarpıştı. Yaralıların iddialarına göre, direksiyon başında uyuyan TIR sürücüsü şerit ihlali yaptı. Bu sırada Dişli beldesinden Bolvadin ilçesine doğru seyir eden minibüsün şoförü korna çalıp selektör yakarak TIR sürücüsünü uyarmak istedi. Sonuç alamayan minibüs şoförü, aracın üzerlerine geldiğini görünce yoldan çıkmak istese de başarılı olamadı. Bu sırada uyandığı iddia edilen TIR sürücüsü, minibüse sol arka çamurluk kısmından hızla çarptı. Çarpmanın etkisi ile yan yatan minibüs yaklaşık 3 metre sürüklendi. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda 112 Acil Servis ambulansı ve jandarma ekibi sevk edildi.

TIR ŞOFÖRÜ GÖZALTINDA

Meydana gelen kazada, çalışmak için minibüsle Sultandağı ilçesindeki kiraz bahçelerine giden tarım işçilerinden Abdullah Pamukçu ve Leyla Sevim olay yerinde, Ummuhan Sapmaz (39) ve Mevliya Ölmez (57) ise ambulansla hastaneye kaldırılırken yolda hayatlarını kaybetti. Kazada yaralanan 1’i çocuk 16 kişi ise ambulanslarla Afyonkarahisar Devler Hastanesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan 16 kişiden 2’sinin durumunun ağır olduğu kaydedildi. Kazada, hayatını kaybeden 4 kişinin cenazesinin ise Bolvadin İlçe Devlet Hastanesi morguna götürüldüğü bildirildi.

Kazanın ardından soruşturma başlatıldığı, TIR sürücüsü D.Y.’nin de jandarma tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

KAZADA YARALANAN TARIM İŞÇİSİ DEHŞETİ ANLATTI

Kazada yaralanan Cemile Gülsüm isimli tarım işçisi ise, kaza anında adeta dehşet yaşadıklarını kaydederek, “Bizim bindiğimiz minibüs kendi şeridinde gidiyordu. TIR direkt üzerimize geldi ve bize vurdu. TIR şoförü uyuyormuş. İçeridekiler, ‘Eyvah ne oluyor, bize doğru geliyor’ diye bağırdı. Biz TIR’dan kaçmak istedik ama o bizim üstümüze gelmeye devam etti. Önü kurtardık, arkadan vurdu. Şoför minibüsün arkasını kurtaramadı. Eğer önden bize vursaydı, hiçbirimiz sağ kalmazdık. Kafa kafaya çarpışsaydık bizi altına alıp sürükleyerek gidecekti” iddialarında bulundu.

Afyonkarahisar’da Tır'la Minibüs Çarpıştı: 4 ÖlüAfyonkarahisar’da Tır'la Minibüs Çarpıştı: 4 ÖlüAfyonkarahisar’da Tır'la Minibüs Çarpıştı: 4 Ölü

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler