YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AKÜ Diş Hekimliği Fakültesi, eylülde diş tedavi hizmeti vermeye başlayacak

Ek ödenek ihtiyacı karşılanan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi’nde önümüzdeki eylül ayından itibaren...

Ek ödenek ihtiyacı karşılanan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi’nde önümüzdeki eylül ayından itibaren diş tedavi hizmetlerine başlanacağı bildirildi.
Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile Afyonkarahisar milletvekillerinin girişimiyle AKÜ Diş Hekimliği Fakültesi’ne 1 milyon 800 bin TL ilave ödenek temin edildi. Bakan Eroğlu, alınan karardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “AK Parti olarak eğitime çok önem veriyoruz. 1 milyon 800 bin TL ilave ödenek ile fakültenin donanımları tamamlanacak ve fakülte birkaç ay içinde inşallah Afyonkarahisarlı vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacak. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
AKÜ Diş Hekimliği Fakültesi, Bakan Eroğlu’nun yoğun çabaları neticesinde kurulmuş ve fakültenin kuruluşuna dair Bakanlar Kurulu kararı, 15 Nisan 2011 tarih ve 27906 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanmıştı. Diş Hekimliği Fakültesi’nin kurulmasıyla AKÜ bünyesindeki fakülte sayısı 11'e yükseldi. Fakültenin akademik kadrosunu kurmasının ardından, üniversite yerleştirmelerinde ek kontenjanla 40 öğrenci alacak. Diş Hekimliğine tahsis edilen ek ödenekle ihtiyaç duyulan ekip ve ekipmanın temini neticesinde eylül ayı içerisinde vatandaşlara tedavi hizmeti verilmesi planlanıyor.
Açıklamada, fakültenin ayrıca son teknoloji ve bilimsel verilerle ağız ve diş sağlığı eğitim, öğretimi vereceği ve idealist ilim adamlarının yetişmesini sağlayacağı belirtildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler