YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Göller Yöresi Kültürünü Ve Göllerin Ömrünü Gülle Uzatma Projesi"

Burdur Gölü'nün çevresine, daha az su tüketerek gölün ömrünün uzatılmasına destek vermek amacıyla hazırlanan "Göller Yöresi Kültürünü ve Göllerin Ömrünü

Burdur Gölü'nün çevresine, daha az su tüketerek gölün ömrünün uzatılmasına destek vermek amacıyla hazırlanan "Göller Yöresi Kültürünü ve Göllerin Ömrünü Gülle Uzatma Projesi" kapsamında 100 dekarlık alana gül fidanı dikilmesi projesine Afyonkarahisar'dan Kocatepe Doğa Sporları Kulübü üyeleri destek vererek gül dikimine katıldı.

Kocatepe Doğa Sporları Kulübü'nden yapılan açıklamada, kulüp üyelerinin Burdur Gölü kenarına "Lisinia Proje" bölgesine gittikleri ve gül dikimine katıldıkları bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Burdur gölünün günden güne kurumasına dikkati çekmek ve bu probleme karşı mücadele etmek amacıyla oluşturulan ve aynı zamanda organik üretimi destekleyen projede, gül fidanlarının su tüketimlerinin diğer dikilen bitki türlerine göre oldukça az olmalarından dolayı tercih edilerek yaklaşık 100 dekarlık araziye dikilmeye başlandı. Bizde kulüp üyeleri olarak proje ekibi ve tarım işçileriyle birlikte gül fidanı dikimine gönüllü destek verdik. Bu duyarlı projenin sadece Burdur gölü için değil diğer tüm sulak alanların korunma ve kurtarılma çalışmaları için de örnek bir proje niteliği taşıyor."

Muhabir: Mustafa Güngör

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler