YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İlçe Esnafı Kiraların Pahalılığından Yakınıyor

Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesindeki küçük sanayi esnafı, yüksek kira bedellerinden şikayet ederek, sanayi esnafına sahip çıkılmasını...

İlçe Esnafı Kiraların Pahalılığından Yakınıyor

Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesindeki küçük sanayi esnafı, yüksek kira bedellerinden şikayet ederek, sanayi esnafına sahip çıkılmasını istedi.

Şuhut ilçesindeki küçük sanayi esnafı, yüksek kira bedellerinden yol sorununa, çevreden güvenlik sıkıntısına kadar pek çok sorunla uğraşıyor. İlçede oto kaporta işi ile uğraşan sanayi esnafı Ali Şap, sanayi esnafının iş yeri bulma sıkıntısı çektiğini, birçok işin ehli olan ustaların iş yerlerinin olmadığını söyledi. Sanayi sitesi yapılırken sanayi ile ilgisi olmayan zenginlere işyerlerinin satıldığını anlatan Ali Şap, şimdi ise bunun faturasının sanayi esnafı tarafından ödendiğini ifade etti. İşyerlerinin güvenliğinin olmadığından yakınan Şap, “Sanayi sitemizde bekçi yok, güvenlik yok. Sanayi esnafının işyeri güvenliği yok. Sanayi Kooperatifi ne işe yarıyor” diye konuştu.

Emek Marangoz Atölyesi İşletmecisi Şükrü Serttaş ise, ilçenin geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğuna dikkat çekerek, çiftçinin büyük bir kısmının patatesini satamamasının tüm esnafa sıkıntı yarattığını aktardı. Şükrü Serttaş, Sanayi Kooperatifi’nin herhangi bir çalışmasının olmadığını, sanayi sitesinde umumi tuvaletlerin kullanılmaz hale geldiğini, sanayiye gelen müşterilerin tuvalet sorduğunda ‘yok’ demek zorunda kaldıklarını anlattı. Sanayi sitesine herhangi bir denetimin, ne kooperatif yönetiminden ne de belediye tarafından yapılmadığını savunan Serttaş, bazı esnafın kendilerine ait olmayan yerleri işgal ettiklerinden dolayı park sorunu da ortaya çıktığını sözlerine ekledi.

Sanayi sitesinin yol sorunu olduğuna değinen Genç Tarım Aletleri İşletmecisi Tahir Genç, Fatih Cami'ne giden yolda düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. O yol üzerindeki ev sahiplerinin de tozdan rahatsız olduklarını dile getiren Genç, “Sanayideki işyerlerinin çoğunlukla depo olarak kullanılması kiraların artmasına neden oluyor. Bir diğer konu ise OSB de olması gereken firmaların sanayi sitesinde faaliyet göstermesi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hassasiyet gösterdiği hijyen ve sağlık koşullarının denetlenmesini istiyoruz” dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler