YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kanser, Zamanın En Sinsi Ve Korkulan Hastalığı

Özel Fuar Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bulut, Kanser Haftası'nda bu hastalığa dikkat...

Özel Fuar Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bulut, Kanser Haftası'nda bu hastalığa dikkat çekmek için yaptığı açıklamada, kanserin zamanın en sinsi ve korkulan hastalığı olmaya devam ettiğini kaydetti.

Vücudumuzun tüm organlarında kanserin gelişebileceğine dikkat çeken Dr. Bulut yaptığı yazılı açıklamada, "Yaşayan her organın kanseri vardır. Ancak erkeklerde özellikle akciğer ve kalınbağırsak kanserleri, kadınlarda ise meme ve rahim kanserleri daha sık görülmektedir. Son yıllarda kadınlarda akciğer kanseri sıklığı sigara içimine bağlı kadınlarda, beş kat daha fazla artmıştır" ifadelerine yer verdi.

Dr. Bulut, kanser gelişiminde, genetik, ailesel yatkınlık, doğuştan gelen bazı hastalıklar, beslenme, aşırı sıcak yeme, yağlı gıdalar, kızartmalı gıdalar, virüsler, güneş ışığı, radyasyon ve sigaranın etkin olabildiğini ifade etti. Bunların hiçbirisinin tek basına yeterli sebep sayılmadığını belirten Dr. Bulut, açıklamasında şu sözlere yer verdi: "Kanser tedavisinde önemli olan erken teşhistir. Kanserli dokunun öncelikli tespiti cerrahisi ve tedavisi işin birinci şartıdır. Bunun için , tarama, genetik çalışmalar, check up tetkikleri, mamografı usg, gaitada gizli kan tetkikleri, hastanın ani ve hızlı zayıflamasında gerekli tüm tetkikler yapılmalıdır. Kanser olmamak için neler yapabiliriz. Düzenli bir yasam, egzersiz, bol posalı diyet, aşırı yağlı ve kızarma gıdalardan uzak durma, GDO'lu besin tüketmeme, alkol ve sigara kullanmama, aşırı güneş ışığı ile temas etmeme sayılabilir. Sağlık insanın kıymetini kaybedince anladığı ancak geç anladığı nimetlerin en kıymetlisidir. Hastalanınca yol gösteren çok olur. Kimsenin yol aramaması dileği ile sağlıklar dilerim."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler