YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Robotları kullandıkları işletmeden 40 ülkeye mermer satıyorlar

Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren Tem-Mer Mermer Marble Madencilik A.Ş, robotları da kullanarak imal ettiği ürünleri 40...

Robotları kullandıkları işletmeden 40 ülkeye mermer satıyorlar

Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren Tem-Mer Mermer Marble Madencilik A.Ş, robotları da kullanarak imal ettiği ürünleri 40 ülkeye ihraç ediyor. Tesis, dünyanın en büyük 3’üncü entegre tesis ünvanına sahip.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, beraberinde Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Hakkı Demirsoy ile birlikte, Türkiye’nin en büyük mermer ocaklarından birine sahip olan ve modern teknolojisiyle mermer sektörüne örnek olan Tem-Mer Mermer Marble Madencilik A.Ş’yi ziyaret etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya, heyete fabrika hakkında bilgi vererek, Tem-Mer Mermer Marble Madencilik A.Ş’nin, dünyanın en büyük ve en kapsamlı fabrikası olduğunu söyledi. Çetinkaya; mermeri blok, levha ve ebatlı olarak üreterek, Türkiye’den başka Kuzey Amerika, Avrupa, Uzakdoğu, Orta Asya gibi dünyanın farklı bölgelerinden 40 ülkeye ihracat yaptılarını söyledi. Tem-Mer’in, 1998 yılında Bilecik’te kendisine ait ilk bej mermer ocağı yatırımını yaparak, zamanla burayı Türkiye’nin en büyük ocaklarından biri haline getirdiklerini belirten Çetinkaya, yıllar içerisinde Afyonkarahisar, Eskişehir, Muğla, Kaş ve Burdur gibi Türkiye’nin önemli mermer rezerv alanlarında ocak sayısını 6’ya çıkardığını belirtti.

Afyonkarahisar’da, toplam 107 bin metrekarelik alan üzerinde 42 bin metrekarelik kapalı alana sahip, dünya standartlarında üretim yapan, dünyanın en büyük 3. entegre tesisini kurduklarını belirten Çetinkaya, “Tem-Mer, bu entegre tesisini İtalyan teknolojisini kullanarak daha verimli hale getirdi. Sistemlerimiz, tamamen bilgisayar kontrollü makinelerinin yanı sıra gelişen Türk makine sanayinin modern makineleriyle de donatılmıştır. Yeni nesil teknolojisi ile sektörde farklılaşan Tem-Mer, tam otomatik robotlarla desteklenen makine parkında, üretimi seri bir şekilde yaparak Türkiye’de bir ilke imza attı.” dedi.

Vali Balkanlıoğlu da Tem-Mer Mermer Marble Madencilik A.Ş gibi, çok büyük bir fabrikanın dünyaya mermerciliği öğreten Afyonkarahisar’da bulunmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Balkanlıoğlu, kaliteye ve çalışanlarına önem veren, kazançlarını yatırıma dönüştüren yönetim ve çalışanlarını tebrik etti. Doğal taş sektöründe gelişmiş ve modern teknolojinin öncüsü konumunda olan Tem-Mer’in, Afyonkarahisar’ın yüz akı olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, fabrika yöneticilerine hayırlı işler ve bol kazanç temennisinde bulundu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler