YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yatırımcılar, OSB'den yüzde 10 bedelini ödeyerek arsa sahibi olabilecek

Afyonkarahisar’da, Organize Sanayi Bölgeleri’ndeki (OSB) arazilerinden faydalanmak isteyen yatırcıların, yüzde 10 bedelini ödemek suretiyle arsa...

Yatırımcılar, OSB'den yüzde 10 bedelini ödeyerek arsa sahibi olabilecek

Afyonkarahisar’da, Organize Sanayi Bölgeleri’ndeki (OSB) arazilerinden faydalanmak isteyen yatırcıların, yüzde 10 bedelini ödemek suretiyle arsa sahibi olabileceği bildirildi. Yatırım yapmak isteyen girişimciler, il merkezindeki OSB’de yüzde 70, ilçelerdeki OSB’lerde ise yüzde 90 indirimli arsa tahsisi yapabilecek.
İl Genel Meclisi (İGM) toplantısında konuşan AK Parti İGM Üyesi Selçuk Çirkin, Bakanlar Kurulu’nun 2 Haziran Perşembe günü organize bölgelerindeki sahaların desteklenmesiyle ilgili bir karar aldığını bildirdi. Bakanlar Kurulu kararında Afyonkarahisar'ın üçüncü bölge olarak gözüktüğünü hatırlatan Çirkin, buna göre üçüncü bölgedeki merkezde yüzde 70, ilçelerde de yüzde 90 indirimli arsa tahsisi öngörüldüğünü söyledi. İl merkezinin dışında Dinar, İscehisar, Bolvadin, Emirdağ ve Şuhut’ta da organize sanayi bölgesi olduğunu dile getiren Çirkin, “Buralarda arazilerden faydalanmak isteyen yatırımcılar yüzde 10 bedelini ödemek suretiyle bu arsalara sahip olabilecek. Mülkiyetiyle beraber tahsis şeklinde gerçekleşecek.” dedi.
Organize saniyelerde 2 yöntem olduğunu, bunlardan birinin krediyle yapılanlar, diğerinin de kendi imkanlarıyla yapılan organize sanayi bölgeleri olduğunu aktaran Çirkin, “Krediyle yapılan organize sanayilerde, bu bedel kredi mahsup edilmek suretiyle organize sanayisinin geri ödemesi durdurulacak. Eğer şimdiye kadar tahsis edilmiş arazi varsa ve ödemesi yapılmışsa; bir kısım ödemesi yapılmış olan arazilerin de, ücretli tahsis edilmiş arazilerin de ödemesi o an kesilmek suretiyle mahsup işlemi gerçekleştirilebilecek. Ödemesini kendi yapan, yani altyapısını kendi imkanlarıyla yapan organize sanayiler, bu bedel Bakanlığın belirlediği değer üzerinden organize sanayi tüzel kişiliğine yatırılmak suretiyle yatırımcının buralarda bedelsiz olarak alması teşvik edilecek.” diye konuştu.
Bunun yanı sıra organize sanayi bölgelerinde başka teşvikler de olduğunu dile getiren Çirkin, şöyle devam etti: "Yatırımcılar, 5084 sayılı kanunda olduğu gibi hem sigorta teşviki, hem vergi indirimi, hem de elektrik indirimi teşviklerinden faydalanabilecekler. Benim meclis üyesi arkadaşlardan isteğim yörelerindeki özellikle yatırımcılara ya da yörelerine yakın bölgelerdeki yatırımcılara bunu duyurarak, bu organize sanayi bölgelerinin dolmasını teşvik etmeleridir.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler