YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu: Muş'un Lalesini Sembol, Barış Dilini Egemen Kılalım (2)

AĞRI HAVALİMANI TERMİNAL BİNASINI AÇTI Başbakan Ahmet Davutoğlu, Muş'taki mitingin ardından, eşi Sera Davutoğlu ile birlikte, 'Ana' uçağı ile Ağrı'ya geçti ve yapımı

Davutoğlu: Muş'un Lalesini Sembol, Barış Dilini Egemen Kılalım (2)

AĞRI HAVALİMANI TERMİNAL BİNASINI AÇTI
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Muş'taki mitingin ardından, eşi Sera Davutoğlu ile birlikte, 'Ana' uçağı ile Ağrı'ya geçti ve yapımı tamamlanan havalimanı terminal binasını hizmete açtı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Vali Musa Işın, AK Parti Ağrı milletvekili adaylarıyla birlikte yeni terminal binasının açılışını "Ya Allah Bismillah" diyerek yapan Başbakan Davutoğlu, havalimanına 'Ahmed-i Hani' adının verileceğini bildirdi.
AHMED-İ HANİ KİMDİR?
Ahmed-i Hani, 17'nci Yüzyıl'da yaşadı. Dini eğitim gören Hani, Kürtçe, Arapça, Farsça ve Türkçe biliyordu, ancak eserlerini Kürtçe olarak yazdı. 14 yaşında yazmaya başlayan Ahmed-i Hani, eğitimini bitirdikten sonra öğretmen olarak hayatını sürdürdü. Mutasavvıf şair Hani, Doğubeyazıt’da bir okul açarak dersler verdi. En bilinen eseri, Kürtçe'nin Kurmanci lehçesiyle yazdığı 'Mem û Zîn'dir.

Servet ARSLAN- Zafer KUMRU/AĞRI,

Davutoğlu: Muş'un Lalesini Sembol, Barış Dilini Egemen Kılalım (2)Davutoğlu: Muş'un Lalesini Sembol, Barış Dilini Egemen Kılalım (2)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler