YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu: Muş'un Lalesini Sembol, Barış Dilini Egemen Kılalım (3)

'BİZ AĞRI DAĞI'NIN ETEĞİNDEKİ GÜVERCİNLERİZ' Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ağrı'daki mitingte 4 bin kişiye hitap etti. Uçakla doğuya

Davutoğlu: Muş'un Lalesini Sembol, Barış Dilini Egemen Kılalım (3)

'BİZ AĞRI DAĞI'NIN ETEĞİNDEKİ GÜVERCİNLERİZ'
Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ağrı'daki mitingte 4 bin kişiye hitap etti. Uçakla doğuya doğru her gelişinde Ağrı Dağı'yla sohbet ettiğini, güneye giderken Erciyes'e baktığını anlatan Davutoğlu, tarihin kırılma noktası olarak 7 Haziran'ı gösterdi. Davutoğlu, şöyle konuştu:
"Biz Ağrı Dağı'nın eteklerinde hep kardeşlik olsun istiyoruz. Ne güzel söylüyor türkü; 'Ağrı Dağı eteğinde, uçan güvercin olsam/ Türkü olsam dillerde diyar diyar dolaşsam.' Biz Ağrı Dağı'nın eteğindeki güvercinleriz. Ağrı Dağı'nın eteğindeki barış güvercinlerine selam olsun. Barış güvercinlerini Ağrı Dağından salmaya hazır mısınız? İnşallah 7 Haziran'da 4'te 4 yapacak mıyız? Mısır'da Rabia idi, Ağrı'da 4. İnşallah 4 milletvekilimizi de Ankara'ya göndereceksiniz. Kürtçe şarkı okumayı bile yasaklanan dönemler gördü bu millet. 12 Eylül zihniyetinin baskıcı zihniyetin ikiz kardeşi HDP'dir. PARALEL ÇETE SÖZCÜSÜNÜN DİYARBAKIR TEMASINI ELEŞTİRDİ
2005'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan iken Diyarbakır'da çözüm sürecini başlattığına işaret eden Davutoğlu, artık çözüm sürecinin millete mal olduğunu belirtti. Seçim sonucu ne olursa olsun çözüm sürecinin mutlaka hedefine ulaşacağına dikkati çeken Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinde yeni bir dönemin başlayacağını bildirdi. Davutoğlu, 'Paralel çete'nin sözcüsünün Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile yaptığı görüşme hakkında şunları söyledi:
"Diyarbakır'da bu paralel çetenin önemli sözcüsü Belediye Başkanıyla kapalı kapılar ardında konuşuyor ve ne konuştuklarını açıklamıyorlar. Amaçları AK Parti'yi zayıflatmak bunların. Uyanan bir devi tekrar tarihte uykuya geri gönderebilirler mi? Artık dev ayağa kalktı, bunların hepsinin tuzakları bozulacak. Biz milli birliğe, beraberliğe inanıyoruz. Et ve tırnağın ayrılamayacağına inanıyoruz."
'KIZLARIMIZI DAĞDA DEĞİL, BİLGİSAYAR BAŞINDA GÖRMEK İSTİYORUZ'
Kabe ile Taksim'i karıştıranların, Kudüs'ün Yahudilere ait olduğunu söyleyenden "Kürtlerin temsilcisi çıkar mı?" diyen Davutoğlu, HDP Lideri Selahattin Demirtaş'ı eleştirdi. Sosyal yardımlardan söz eden Ahmet Davutoğlu, engellilerin teşekkür etmesine gerek olmadığını, herkesin derdine deva olmak için siyaset yaptıklarını bildirdi. Öğrencilere, okullara yapılan yatırımlardan söz eden Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
"Biz kızlarımızı, erkeklerimizi dağda değil bilgisayar başında görmek istiyoruz. Spor salonlarında, okullarda, dünyanın en gelişmiş üniversitelerinde görmek istiyoruz. Kılıçdaroğlu çıkmış diyor, bu ülkede 12 milyon kişi 200 liranın altında gelir ile yaşıyor. Bizim verdiğimiz öğrenci bursu bile 330 lira. Sen hangi Türkiye'den bahsediyorsun Kılıçdaroğlu."
4 MİLLETVEKİLİNİN SEÇİLECEĞİ AĞRI'DAN 3'TE 3 İSTEDİ
Ağrı'ya bürokratik engeller aşılarak doğalgazın en kısa sürede geleceğini müjdeleyen Ahmet Davutoğlu, Devlet Hastanesi'nin 29 Ekim'de açılacağını, İbrahim Çeçen Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kurulması için gerekli talimatı verdiğini belirtti. Doğubayazıt Gümrük Müdürlüğü'nün ihtisas yetkisi tekrar geri verildiğini anımsatan Davutoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Bütün gümrük işlemleri artık Doğubayazıt'ta yapılacak. Kim ne derse desin şiddete teröre karşı inadına kardeşlik demeye var mısınız? Türkiye'yi özgürlükler diyarı yapmaya var mısınız? Yeni Türkiye'ye var mısınız? Bunun için 7 Haziran'da 3'te 3 yapmaya var mısınız? Büyük oyunu bozacak mıyız? Söz mü, Ağrı Dağı şahidimiz. Ağrı Dağı kadar başınız dik olacak mı? Baskılara karşı sandığı koruyacak mısınız? Allah yar ve yardımcınız olsun."

Asef ULAŞ- Zafer KUMRU/AĞRI,

Davutoğlu: Muş'un Lalesini Sembol, Barış Dilini Egemen Kılalım (3)Davutoğlu: Muş'un Lalesini Sembol, Barış Dilini Egemen Kılalım (3)Davutoğlu: Muş'un Lalesini Sembol, Barış Dilini Egemen Kılalım (3)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler