YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hdp'li Aksoy: Dünya Serok Apo’Yu Konuşuyor

Asef ULAŞ/AĞRI, Ağrı'da DBP ve HDP, kent meclisleri oluşturmak, yasa dışı gösteride 'Bıji Serok Apo- Yaşasın Başkan Apo'  sloganı atmak suçlamasıyla

Hdp'li Aksoy: Dünya Serok Apo’Yu Konuşuyor

Asef ULAŞ/AĞRI, Ağrı'da DBP ve HDP, kent meclisleri oluşturmak, yasa dışı gösteride 'Bıji Serok Apo- Yaşasın Başkan Apo' sloganı atmak suçlamasıyla dün ifadeye çağrılan DBP Merkez İlçe Başkanı Nevzat Ayna, DBP il yönetiminden Halil Karaoğlan ve Necati Aslan’ın tutuklanmasıyla ilgili ortak basın açıklaması yaptı. Dörtyol Kavşağı'nda bugün saat 12.00'de düzenlenen ve 150 partilinin toplandığı basın açıklamasında HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy da konuşma yaptı. Kendisinin de 'Bıji Serok Apo' dediğini belirten Aksoy, şunları söyledi:
"Bende diyorum 'Bıji Serok Apo'. Neden ? Çünkü Serok Apo, Kürt halkı adına bir müzakere sürdürüyor. Devlet onunla görüşüyor. Sayın hakim sen kör müsün, topal mısın, görmez misin? İnsani duygulardan yoksun musun? Bu insanlar bu devlet Sayın Öcalan ile görüşüyor. Bu slogan varsayalım ki atıldı, sen bunu nasıl suç sayarsın. Diyelim ki bu arkadaşlar ellerinde pankart taşıdılar, Serok Apo’nun posterini taşıdılar. Bütün gazeteler, televizyonlarda, dergilerde ve her tarafta çıkmıyor mu? Bütün dünya Serok Apo’yu konuşmuyor mu? Konuşuyor. Sen ne istiyorsun?"
BDP'li 3 kişinin tutuklanmasının gerekçelerinden birinin kent meclisi oluşturmak olduğuna dikkati çeken Halil Aksoy, "Kent meclisi oluşsa bilerek, sevinerek ve sevilerek içerisinde yer alırdım" dedi. Bu tutuklamaların halkı yıldırma amacını taşıdığını ileri süren Aksoy, "Türkiye eğer yeni bir Türkiye diyecekse böyle yürümez, yürütülemez. Hepiniz aklınızı başınıza toplayın, polisiyle, jandarmasıyla, hukukçusuyla, valisiyle ve kaymakamıyla yarın öbür gün bu yasalar çıksa bile biz yine buradayız ve yine hak ve özgürlüklerimizi savunacağız" diye konuştu.

Hdp'li Aksoy: Dünya Serok Apo’Yu KonuşuyorHdp'li Aksoy: Dünya Serok Apo’Yu Konuşuyor

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler