YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kardeşleri Kucaklaştırma Umudu

Ağrı'da oğullarından biri 17 yıl önce terör örgütüne katılarak dağa çıktığı iddia edilen diğeri polis olan anne baba çözüm sürecine

Ağrı'da oğullarından biri 17 yıl önce terör örgütüne katılarak dağa çıktığı iddia edilen diğeri polis olan anne baba çözüm sürecine destek verilmesini istedi.

Baba Reşit Kızılkurt AA muhabirine, 1996 yılında çalışmak için İstanbul'a giden oğlunun terör örgütüne katıldığını tahmin ettiklerini, o günden beri kendisinden haber alamadıklarını söyledi.

Çözüm sürecini umut olarak gördüklerini belirten Kızılkurt, "Bir oğlum 17 yıldır dağda, biri de polis. Ben 17 yıldır gece gündüz ağlıyorum. Çözüm süreciyle iki oğlumun kucaklaşacağı günü bekliyorum. Ağlayan, gözyaşı döken benim. Ciğeri yanan benim. Bu kanın durdurulmasını istiyorum" dedi.

Kimsenin gözyaşı dökmesini istemediğini vurgulayan Kızılkurt, şunları kaydetti:

"Hiç kimse benim gibi ağlamasın. Analar, babalar gözyaşı dökmesin artık. Biz barış istiyoruz. Çözüm sürecine karşı çıkan devlet büyüklerinde evlat şefkati yok. Eğer onlarda evlat şefkati olsaydı sürece destek verirdi. Ben istiyorum ki her iki evladım kucaklaşsın. Bir çatışma haberi duyduğumda 'acaba dağdakini mi yoksa polise mi bir şey oldu' deyip ağlıyorum. Bir evin iki evladı karşı karşıya. Bizden daha acılı bir aile var mı acaba- Artık bitsin bu kan, gözyaşı. Dindirin artık acımızı. Oğlumun hasretinden felç oldum, bir kolum tutmuyor. Artık gücümüz kalmadı. Fidan gibi evladımı kurban verdim, yeter artık."

-"Biri vatanı koruyor, diğeri kurşun sıkıyor, ikisi de ciğerim"-

Gecekonduda oturduklarını, hayvan alım satımı yaparak ailesinin geçimini sağladığını anlatan Kızılkurt, örgüte katılan oğlunun gelmesini her sabah ümitle beklediğini söyledi.

Baba yüreğinin bu duruma artık dayanamadığını belirten Kızılkurt, şöyle konuştu:

"Televizyonda, gazetedeki haberlere bakıp ağlıyorum. Her iki tarafta da benim canım var. Hangi tarafa baksam ağlıyorum. Biri vatanı koruyor, diğeri kurşun sıkıyor, ikisi de benim ciğerim. Buradan dağdaki oğluma sesleniyorum. Yavrum ne olur gel. Açtım kucağımı, seni bekliyorum. Baban olarak ayaklarına kapanıyorum, ne olur dön evine. Annen de ben de 17 yıldır gece gündüz ağlıyoruz. Hasretine dayanacak gücümüz kalmadı yavrum."

-"Ben ne şehit annesi ne de terörist annesi olmak istiyorum"-

Anne Kudret Kızılkurt da Kürtçe yaptığı konuşmada, oğlunu çok özlediğini ve yıllardır telefonunu beklediğini ifade ederek, çözüm sürecinde sonuca ulaşılmasını istedi.

Evladı ölen her annenin acısını yüreğinde hissettiğini vurgulayan Kızılkurt, şunları söyledi:

"Ağlamaktan gözlerim kör oldu. 17 yıldır oğlumun sesini bile duymadım. Ölü mü, sağ mı bilmiyorum. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum, artık barışı sağlayın. Çocuklarım bir araya gelsin. Ben ne şehit annesi ne de terörist annesi olmak istiyorum. Dağdakilerin anneleri anne değil mi, onların da evlatları ölüyor, askerlerin de. Onların cenazeleri dağ başında kalıyor. Şehitlerin cenazeleri en azından eve geliyor. Ben her gün bu korkuyla yaşıyorum. İki tarafın da annesiyim. Çocuklarım bir araya gelsin. Oğlum, hani sen anneni çok severdin neden beni bırakıp gittin- Bari bir telefon aç, sesini duyayım. 17 yıldır neredesin-"

-"Bir sabah uyandığımda yatağında yoktu"

Amca Kemal Kızılkurt ise 1996'da İstanbul'a gittikten bir süre sonra yeğeninin ortadan kaybolduğunu belirterek, şunları anlattı:

"İkimiz de 16 yaşındaydık. Aynı odayı paylaşıyorduk. Yeğenim zamanla dağdakilere sempati duymaya başladı. Bir pazar sabahı uyandığımda yatağında yoktu. O günden beri annesi ve babası perişan oldu. 3 yıl evlerine gidemedim. Kapıdan girdiğimde annesi, 'sen geldin de oğlum nerede-' diyor. Devlet büyüklerimize sesleniyorum, biz artık barış istiyoruz. Bu ailenin feryadını duymalarını istiyoruz."

Kızılkurt ailesinin torunu 4 yaşındaki Cüneyt Kızılkurt da dedesi ve babaannesinin gözyaşlarını silerek, "Ben barış istiyorum. Kimse ağlamasın artık. Amcam gelsin istiyorum" dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler