YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Üç Ülkeye Olan Sınırı Koruyan Mehmetçik'in Bayram Sevinci

- AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'ndeki Küçük Ağrı Dağı eteklerinde, deniz seviyesinden 1876 metre yükseklikteki, İran, Ermenistan ve Nahçıvan'a olan sınırı koruyan

Üç Ülkeye Olan Sınırı Koruyan Mehmetçik'in Bayram Sevinci

- AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'ndeki Küçük Ağrı Dağı eteklerinde, deniz seviyesinden 1876 metre yükseklikteki, İran, Ermenistan ve Nahçıvan'a olan sınırı koruyan 5'inci Hudut Alay Komutanlığı'na bağlı birliklerde vatan görevi yapan Mehmetçik de Ramazan Bayramı sevinci yaşadı.
Ailelerinden uzakta vatan topraklarını koruyan 5'inci Huduf Alay Komutanlığına bağlı Gökay Hudut Taburundaki Mehmetçikler, güne saat 05.21'de bayram namazı kılarak başladı. 3 ülkeye sınırı koruyan 5'inci Hudut Alayına bağlı 4'üncü Hudut Tabur Komutanlığında bayramlaşma, saat 09.00'da yapıldı. Bölük komutanı Piyade Yüzbaşı Mertcan Aluçlu, Mehmekçiklerin bayramını kutladı ve şunları söyledi:
"Arkadaşlar Ramazan ayını geride bıraktık. İçinizden bazı arkadaşlarınızı, bayramlarını aileleri ile birlikte geçirmesi için izne gönderdirdik. Bir kısmınız da önümüzdeki Kurban Bayramı'nda ailesiyle birlikte olacak. Aileleriniz ve sevdiklerinizin sizin sayenizde huzur içinde bir bayram geçireceğini unutmayın. Bayramı ailelerinden ayrı geçirecek olan ve burada bulunan arkadaşlarım asla üzülmesin. Dün bu görevi babalarınız yerine getirmişti, yarın da kardeşleriniz ve çocuklarınız ifa edecektir. Milletimiz fedakarlıktan sakınmayarak üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getiren siz Mehmetçikler'e minnettardır. Bugün aileleriniz mutlaka arayın. Selam ve saygılarımızı iletin. Hepiniz Ramazan bayramı kutlu olsun."
ÇAVUŞ KORKMAZ: VATANIN NAMUSU BİZE EMANET
Yüzbaşı Mertcan Aluçlu askerlere çikolata ikram ettikten sonra bu kez 9'uncu Hudut Bölüğü Şehit Piyade Er Murat Şehitoğlu Hudut Karakolu'na geçildi. Burada yapılan bayramlaşmada ailelerinden ve sevnidklerinden uzakta olmalarına karşın görev bilinci içinde hareket eden Mehmetçikler, bayram sevincini komutan ve arkadaşları ile paylaştılar.
Yaz- kış demeden, dört mevsim ve 24 saat sınırı bekleyen, yasadışı göçmen, kaçakçı, teröristlerle mücadele eden Mehmetçiklerden 6 aylık tankçı Çavuş Tufan Korkmaz, duygularını şöyle dile getirdi:
"Kim ailesini özlemezki. Birlikte görev yaptığım tüm silah arkadalarım gibi ben de ailemi özlüyorum. Nöbete gelmeden önce karakoldaki ankesörlü telefondan ailemi aradım. Annem, babam ve kardeşlerimle görüştüm, bayramlarını ayrı ayrı kutladım. Tüm sevdiklerime bizi izleyenlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Merak etmesinler biz görevimizin başında olduğumuz sürece sizler rahat olunuz. Vatanın namusunun bize emanet olduğunun farkındayız ve bunu canımız pahasına korumaya kararlıyız."
Piyade onbaşı Mustafa Şendil ise 6 aylık asker olduğunu belirterek, "Ramazan ayında emniyeti aksatmayacak şekilde oruç ibadetimizi yapabilmek için gerekli şartlar sağlandı. Bazı günler zorlansak da ramazan ayını sonuna geldik. Vatan borcunu ödediğimiz bu bölgede fiziki şartlar ne kadar zor olsada görevimizi en iyi şekilde yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Buradan sizin aracılığınızla aileme ve tüm sevdiklerime selamlarımı iletmek istiyorum. Merak etmesinler vatan bize emanet."

Üç Ülkeye Olan Sınırı Koruyan Mehmetçik'in Bayram SevinciÜç Ülkeye Olan Sınırı Koruyan Mehmetçik'in Bayram SevinciÜç Ülkeye Olan Sınırı Koruyan Mehmetçik'in Bayram Sevinci

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler