YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ASÜ'de Kontenjanların Yüzde 93'ü Doldu

Aksaray Üniversitesi'nin (ASÜ), öğrencilerden büyük ilgi gördüğü ve 4 bin 970 kişilik kontenjanın yüzde 93'ün dolduğu bildirildi.

Aksaray Üniversitesi'nin (ASÜ), öğrencilerden büyük ilgi gördüğü ve 4 bin 970 kişilik kontenjanın yüzde 93'ün dolduğu bildirildi. ASÜ'den yapılan yazılı açıklamada, akademik performans bakımından 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında birinci sırada yer alan ASÜ'nün her geçen yıl biraz daha büyüdüğü ve tercih edilen bir üniversite haline geldiği belirtildi. 2014 LYS tercih sonuçlarının ASÜ'nün hızla gelişen ve ilgi gören bir üniversite olduğu gerçeğini gösterdiği ifade edilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Bu yıl ASÜ'ye ayrılan 4 bin 970 kişilik kontenjanın 4 bin 630'u, yani yaklaşık yüzde 93'ü doldu. 2013'te bu oran yüzde 83'ler seviyesindeydi. LYS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler kayıtlara çevrildi. ASÜ'de kayıtlar 1-5 Eylül de yapılacak. Ön kayıt ve kesin kayıtla ilgili detaylı bilgiler ise Ağustos Ayının ilk haftasında ASÜ'nün web sayfasında yayınlanacaktır."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler