YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nöbette üzerine yıldırım düşen asker şehit oldu

Şırnak’ın Gülyazı Üstsınır Taburunda vatani görevini yapan Jandarma Onbaşı Ecevit Altan, nöbet esnasında üzerine yıldırım...

Nöbette üzerine yıldırım düşen asker şehit oldu

Şırnak’ın Gülyazı Üstsınır Taburunda vatani görevini yapan Jandarma Onbaşı Ecevit Altan, nöbet esnasında üzerine yıldırım düşmesi sonucu şehit oldu.
Şehidin haberi Aksaray Merkez’e bağlı Yukarı Dikmen köyünde baba ocağına Aksaray İl Jandarma Komutanlığında görevli subaylar tarafından verildi. Aksaray’ın Yukarı Dikmen Köyü'nde anne ve babasıyla yaşayan Jandarma Onbaşı Ecevit Altan, usta birliği olarak gittiği Şırnak Gülyazı Üstsınır Taburunda nöbet tuttuğu esnada üzerine yıldırım düşmesi sonucu şehit oldu. Mürüvvet ve Aşır Altan çiftinin 5 çocuğundan en küçük olan 21 yaşındaki Ecevit Altan, şehit olmadan iki gün önce anne ve babasını aradığını ve rahat olduğunu söylediği ortaya çıktı. Telefonla aradığı ailesinden önce babası Aşır Altan ile konuşan asker, daha sonra annesi ile konuştu. Şehit askerin aynı gün İstanbul’da çalışan ağabeyleri ve Aksaray merkez bağlı Karacaören köyünde oturan ablası ile konuştuğu öğrenildi. Oğlunun Şırnak’ta askerlik yapması ve son günlerde ard arda gelen şehit haberleri karşısında tedirginlik yaşamaya başladıklarını ifade eden Baba Aşır Altan, "Hep şehit haberleri alıyoruz. Korkuyorduk. Ama kimseye bir şey diyemiyorduk. Oğlumun bu şekilde şehit olacağını hiç ummuyordum ve beklemiyordum ama kaderi böyleymiş. Alın yazısında bu varmış. Vatanımız sağ olsun." diye konuştu.
Oğlunun acısına dayanamayan ve komşularının güçlükle teselli ettiği anne Mürüvvet Altan, "Kuzum, ne oldu sana. Hani çok rahattın. Haberin ciğerimi yaktı.” diye ağıt yakarken oğlu ile en son iki gün önce telefondan konuştuğunu söyledi. Oğlunun telefondan ‘Çok rahatım anne’ dediğini belirten anne Mürüvvet Altan, “Oğlum ile en son iki gün önce konuştum. Ne zaman izne geleceğini sordum. İzne gelmek istiyordu ancak sonra ‘Anne burası iki dağın arasında çok uzak daha sonra gelirim’ dedi. Kuzuma nöbet tutarken yıldırım çarpmış. Ben nasıl dayanırım bu acıya. Olan hep fakire oluyor. Zengine bir şey olmuyor. Hep bizim canımız yanıyor.” diye gözyaşlarına boğuldu. Şehit askerin cenazesinin yarın memleketi Aksaray’a geleceği ve köy mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler