YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ortaokul Öğrencileri ASÜBTAM’ı Gezdi

Aksaray Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencileri, Aksaray Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni (ASÜBTAM) gezdi.

Aksaray Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencileri, Aksaray Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni gezdi. Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencileri, fen bilgisi dersi kapsamında ASÜBTAM'deki bilimsel araştırmaların yapıldığı laboratuvarlar gezdi. Çalışmaları büyük heyecanla izleyen öğrencilere, buradaki cihazlar anlatıldı. ASÜBTAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhsin Karaaslan, ASÜBTAM'ın donanımı, kapasitesi ve cihazlarının kalitesiyle sadece Aksaray'a değil, bölgeye ve hatta Türkiye'ye hizmet verebilecek nitelikte olduğunu söyledi. Teknolojiyi yakından takip ettiklerini belirten Karaaslan, öğrencilerin bilimsel çalışmaları anlayabilmeleri için küçük deneylerin de yapıldığını, en çok ilgiyi böcek ile örümceklerin bulunduğu laboratuvarın gördüğünü ifade etti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler