YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Oto Lastikçiler Aksaray Merkezde Yer Açamayacak

Aksaray Belediyesi'nce alınan kararla oto lastiği satan, tamir eden bayi ve servisler, kent merkezinde iş yeri açamayacak.

Aksaray Belediyesi'nce alınan kararla oto lastiği satan, tamir eden bayi ve servisler, kent merkezinde iş yeri açamayacak.

Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nce yapılan yazılı açıklamada, Atatürk Bulvarı, Cumhuriyet Bulvarı, eski terminal civarı gibi ana arterlerde bu tür iş yerlerinin faaliyet gösterdiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Bu tür iş yapan işletmeler, 9207 Sayılı İş yeri Açma ve Çalıştırma Yönetmeliği'ne göre 'Gayrı Sıhhi Müessese' sınıfına girmektedir. Bu iş yerleri sanayi, küçük Sanayi gibi daha donanımlı bölgelerde olması gereken iş yerleridir. Bu işletmeler insan ve çevre sağlığına uygun olmamakta, şehrimizdeki trafik akışının çoğalmasına, bulvarlarda ve yollarda araçların park etmesine, bulvar üzerindeki yaya kaldırımının dolmasına, yaya kaldırımlarının araç parkına dönmesine sebep olmaktadır. Bütün bu nedenler göz önüne alınarak 5393 Sayılı Belediyeler Kanununun vermiş olduğu yetkiye istinaden oto lastik tamircileri, oto lastik satışı yapan iş yerleri, oto lastik tamiri-satışı-balans ayarı yapan iş yerlerine şehir merkezinde, şehrimizin ana arterleri olan bulvarlarda iş yeri açmalarına izin verilmeyeceğinin bilinmesi; iş yeri açmadan önce Belediye Başkanlığına ve Zabıta Müdürlüğüne gelerek bilgi almaları gerekmektedir."

Muhabir: Muzaffer Çağlıyaner

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler