YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Amasya'da Ebru Ve Çini Işleme Sergisi Açıldı

Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, "İnsan Kaynaklarının Desteklenmesi ve Mali Destek Programı" kapsamında, Ebru

Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, "İnsan Kaynaklarının Desteklenmesi ve Mali Destek Programı" kapsamında, Ebru ve çini işleme sergisi açıldı.

Açılışa katılan Amasya Valisi Abdil Celil Öz, yaptığı açıklamada, Türk el sanatlarının günümüzde yaşatılıyor olmasından dolayı son derece memnun olduğunu ifade ederek, sergide emeği geçenlere teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, 12 aylık proje kapsamında 20'şer kişilik 2 sınıfta 40 kadına teorik ve uygulamalı eğitim verildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Projenin genel amacı, yerel ihtiyaçlara uygun olarak kadınların iş gücü piyasasına katılımına mani olan sosyo-kültürel engelleri aşmak, istihdama erişimlerini desteklemek ve kadınların iş gücü niteliğini artırmaktır."

Muhabir: Cihan Okur - Fatih Mehmet Kürkçü

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler