YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Amasya’da Teravih Namazı 7 Camide Hatimle Kılınacak

Amasya İl Müftüsü İsmail İpek, “Bağışlama, mağfiret, feyiz ve bereketlerle dolu mübarek Ramazan ayına milletçe...

Amasya’da Teravih Namazı 7 Camide Hatimle Kılınacak

Amasya İl Müftüsü İsmail İpek, “Bağışlama, mağfiret, feyiz ve bereketlerle dolu mübarek Ramazan ayına milletçe huzur içerisinde bir kere daha ulaşmış olmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Müftü İpek, 11 ayın sultanı Ramazan ayı öncesi yaptığı yazılı açıklamada, Ramazan ayının manevi atmosferine girilmiş olduğunu belirterek, bu ayın diğer ay ve zamanlara oranla dini ve sosyal hayatta çok büyük değeri olduğunu söyledi. Ramazan ayına kudsiyet ve ulviyet kazandıran en önemli olayın ebedi mucize olan Kur’an-ı Kerim'in bu ayda insanlığa gönderilmiş olduğunu belirten İpek, "Bu ayda diğer ay ve zamanlara nispetle şahsi ve sosyal hayatımız yepyeni bir dinamizm, apayrı bir zevk ve farklı bir renk kazanmaktadır." dedi.

Gönül inceliği ve derinliği kazanan müminlerin; ahlaki ve insani meziyetlere daha yoğun bağlandığını, fenalık ve kötülüklerden uzak durmaya daha fazla itina gösterdiğine işaret eden İpek, şöyle devam etti: "Toplumların hastalanması demek olan ‘sosyal çözülme’ tehlikelerine batıl ve sapık inançlara sapma olaylarına karşı, bu Ramazan ayının manevi ortamının ne kadar önemli olduğunu sanırım izaha lüzum yoktur. Oruç bir ibadettir ve İslam’ın beş temel esasından birisidir. Farziyeti kitap Kur’an ve sünnetle sabittir. Orucu tutanlar sevabına nail olurlar. Mazeretsiz tutmayanlar ise büyük günah işlemiş olurlar. Oruç, açlık demek değildir. Oruç perhiz de değildir. O Allah’ın emri olan bir ibadettir ve günahlara kefarettir. Gece imsak vaktinden akşam gün batıncaya kadar Müslümanın ibadet niyetiyle yeme, içme ve cinsi arzulardan kendisini tutmasıdır. Yani orucu bozan şeylerden hiçbirisini yapmadan kendisini alıkoymasıdır. Ayrıca, ailemizde mükellef çağına gelmiş kız ve erkek çocuklarımıza oruç tutmalarını tavsiye edelim. Ramazan ayı boyunca namazlarımızı camilerde cemaatle kılmaya, camilerde okunan hatm-i şerifleri dinlemeye, teravihleri kaçırmamaya, oruçlarımızın sevabını kaybetmemeye çalışalım.”

Amasya Müftülüğü’nün Ramazan ayına özel faaliyetlerine de değinen Müftü İpek, “Bu Ramazan'da Sultan Beyazıt Camii’nde öğle namazlarından önce yapılan vaazlarda, o gün okunan cüz’ün özet bilgisi verilerek, teravih öncesi her akşam bir program dâhilinde vaaz edilecektir. İlimizde merkez, kasaba ve köy camilerimizin tamamında görevlilerimiz ile 27 camide Büyükağa Kur’an Kursu öğrencileri tarafından mukabele okunacaktır. Ayrıca Şamlar, Yörgüç Paşa, Saraçhane, Kurtboğan, Sofular, Hicabi Baba (Ziyaret) ve Kuzgeçe köyü camilerinde hatimle teravih namazı kılınacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle saygı değer Amasya halkının Ramazanlarını şimdiden tebrik ediyor, ilahi rahmet ve bereketin sağanak gibi yağdığı bu ayın, milletimiz ve İslam dünyası için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler