YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Amasya'da Turist Sayısı Her Yıl Artıyor

 Vali İbrahim Halil Çomaktekin, "Her yıl ilimize gelen yerli ve yabancı turist sayısında büyük bir artış olduğunu memnuniyetle görüyoruz" dedi.

Vali İbrahim Halil Çomaktekin, "Her yıl ilimize gelen yerli ve yabancı turist sayısında büyük bir artış olduğunu memnuniyetle görüyoruz" dedi. Çomaktekin, makamında Turizm Haftası nedeniyle Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya ve bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini kabul etti. Amasya'yı açık hava müzesine benzeten Çomaktekin, kentin tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra doğal güzellikleriyle de ön plana çıktığını söyledi. Amasya'nın 8 bin 500 yıllık tarihi ile birçok uygarlığa ev sahipliği yaptığını anımsatan Çomaktekin, "Amasya bu mirası geçmişten geleceğe aktarmaya çalışan önemli bir ilimiz. Amasya'da kültür ve tarih birikimi oldukça fazla. Amasya gerek milattan önce gerekse milattan sonraki dönemde zirve yapmış bir şehir. Amasya bir açık hava müzesi. Amasya'da her uygarlıktan mutlak surette bir eser görüyoruz. Yalıboyu evleri ayrı bir güzellik, Osmanlı İmparatorluğundan kalma medreseler, camiler, hanlar ve hamamlar ise farklı bir güzellik" dedi. "Amasya'nın tarihi değerlerinin yanında doğal güzellikleri de oldukça fazla" diyen Çomaktekin, şöyle devam etti: "Tabiatı çok güzel, sağlık turizmi bakımından, termal turizm bakımından ilimiz önemli bir potansiyele sahip. Bizler de bunun farkında olarak gerek kamu, gerekse özel sektör olarak bu tarihi mekanları koruma, geliştirme ve gün ışığına çıkarma adına çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmaların neticesinde de her yıl ilimize gelen yerli ve yabancı turist sayısında büyük bir artış olduğunu memnuniyetle görüyoruz. 2013 yılının ilk 3 ayında ilimize gelen ziyaretçi sayısı ile 2014 yılının ilk 3 ayındaki ziyaretçi sayılarını karşılaştırdığımızda, geçen yıla oranla yüzde 69'luk bir artış yakalamış olduğumuzu görüyoruz. Bu veriler çok sevindirici fakat yeterli değil. İnanıyorum ki, önümüzdeki yıllarda Amasya'ya gelen turist sayısı milyonlarla ifade edilecektir. Amasya bunu fazlasıyla hak ediyor. Bu konuda büyük bir ivme yakalanmış durumda." Turizm alt yapısına yönelik son yıllarda ciddi yatırımlar yapıldığını ifade eden Çomaktekin, şunları dile getirdi: "Bu alanda yapılan çok önemli büyük projeler var. Bu projelerden birisi de protokolü imzalanan 'Yeşilırmak Kauçuk Bendi, Rekreasyonel Alanların Oluşturulması, Yenilenebilir Enerji Eksenli Gelişim Projesi"dir. Bu proje ile beraber Amasya'nın görüntüsü önümüzdeki iki - üç yıl içerisinde çok ciddi bir şekilde değişecektir. Bu projenin turizm açısından bence en önemli tarafı, imar planı çalışmaları kapsamında rekreasyonel alanların oluşturulmasıdır. Yani Yeşilırmak'ın kenarında piknik, park ve eğlence alanlarının yanı sıra kültürel ve sportif faaliyetlere dönük mekanların kazandırılmasıdır. Bütün bu çalışmalarla beraber Amasya'nın görüntüsü çok değişecektir. Böylece ilimiz sadece Türkiye'nin değil dünyanın gündeminde kendisinden söz ettirecek bir potansiyele kavuşmuş olacak."

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler