YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail'in Gazze Saldırıları

Gazze'deki saldırılarda hayatını kaybeden Müslümanlar için Amasya ve Ordu'da gıyabi cenaze namazı kılındı, Çorum'da saldırılar protesto edildi.

Gazze'deki saldırılarda hayatını kaybeden Müslümanlar için Amasya ve Ordu'da gıyabi cenaze namazı kılındı, Çorum'da saldırılar protesto edildi. Amasya'da cuma namazının ardından Sultan 2. Beyazid Camisi'nin avlusunda toplanan bir grup, hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı, dua etti. Amasya Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyeleri "Filistin'e özgürlük, canımız kanımız sana feda olsun Gazze, Kahrolsun İsrail ve Direnişe devam Gazze'ye selam" sloganları atarak Amasya Belediyesi önüne kadar yürüdü. Platform adına açıklama yapan HIZIR-DER Başkanı Fehmi Gider, İsrail'in Filistinli Müslümanları her bahaneyle sıkıştırmaya, taciz etmeye ve katletmeye devam ettiğini belirtti. İsrail'in boş bir alanda bulunan cesetlerin sorumluluğunu Hamas'a atarak Filistin halkının üzerine bomba yağdırdığını anlatan Gider, "Kendisine hiçbir yaptırım uygulanmayan dünyanın şımarık çocuğu İsrail, dünyanın bu sessizliğinden de güç alarak Filistin'i tamamen işgal etme derdinde. Amasyalı Müslümanlar olarak İsrail denen haydutlar çetesinin varlığını kabul etmiyoruz" dedi. Grup, basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan atarak alandan ayrıldı. - Ordu Ordu'da İmam Hatip cami önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yer aldığı Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, kıldıkları gıyabi namazın ardından tekbir getirerek İsrail aleyhine sloganlar attı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Mustafa Erisoylu, İsrail'in özellikle iftar ve sahur saatlerinde saldırı düzenlediğini söyledi. Yaşanan olayları kınadıklarını belirten Erisoylu, "Filistinli Müslümanların acil gıda ve ilaç yardımına ihtiyaçları vardır. Ağır yaralılar için sağlık tertibatı yetersizdir. İsrail saldırılarda fosfor bombası kullanmaktadır. Siyonist İsrail'in tüm yaptıkları insanlık suçudur" diye konuştu. Konuşmanın ardından İsrail aleyhine slogan atan grup, daha sonra dağıldı. - Çorum Çorum'da, İHH Çorum Temsilciliği ile Özgür-Der, İlke-Der ve Eğitim-Bir-Sen şubelerinin katılımıyla oluşturulan "Filistin Halkıyla Dayanışma Platformu"nun üyeleri, Hürriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Ellerindeki dövizlerin yanı sıra "Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık", "üzülme, gevşeme, Allah bizimle", "katil İsrail Filistin'den defol" şeklinde slogan atan gruptakiler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Grup adına açıklama yapan İHH Çorum Temsilcisi Selim Özkabakçı, Gazze'de saldırılar nedeniyle onlarca ağır yaralı olduğunu ifade ederek, "Bu yaralıları tedavisi için bir an önce Gazze'den dışarı çıkarmak zorundayız. Refah sınır kapısının insani yardımlara açılması için elden gelen tüm çabaların gösterilmesi gerekiyor" diye konuştu. Grup, okunan duanın ardından dağıldı.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler