YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'selfie Çeken Şehzade'ye Saldırıyla Ilgili Gözaltına Alınan 2 Kişi Serbest

Sinan HARMANCI/AMASYA, Osmanlı İmparatorluğu döneminde birçok padişah yetiştiren 'Şehzadeler Şehri' olarak anılan Amasya'da Yalıboyu Evleri önünde Yeşilırmak kenarına belediye tarafından

'selfie Çeken Şehzade'ye Saldırıyla Ilgili Gözaltına Alınan 2 Kişi Serbest

Sinan HARMANCI/AMASYA, Osmanlı İmparatorluğu döneminde birçok padişah yetiştiren 'Şehzadeler Şehri' olarak anılan Amasya'da Yalıboyu Evleri önünde Yeşilırmak kenarına belediye tarafından geçen cumartesi günü konulan 'selfie çeken şehzade' heykeline iki gün art arda saldırı yapıldı. Önce şehzadenin elinde bulunan cep telefonu, ardından da belindeki kılıcı kimliği belirsiz kişilerce kırıldı.
Bu saldırılar tepkilere neden olurken, savcılık harakete geçerek konuyla ilgili soruşturma başlattı. Çevrede güvenlik önlemi alan polisin yaptığı inceleme ve araştırma sonucunda dün 34 yaşındaki B.C. ile 21 yaşındaki O.C. isimli iki kişi, saldırı ile ilişkisi oldukları iddiasıyla gözaltına alındı. Emniyette ifade veren B.C., selfie çeken şehzade heykelini internette görünce gece bölgeye gittiğini söyleyerek, "Telefona bakmak için yakından incelemek istedim. Elimi uzattığımda birden telefon ortadan ikiye kırıldı. Elimde kaldı. Herhangi bir kasıtım yoktu" dedi.
O.C. ise "Kılıcını incelemek için yakından temasta bulundum. Şehzadenin kılıcı elimde kaldı. Daha önceden sanki kırılmış ve ben bakarken de benim elimde kaldığını düşünüyorum. Herhangi bir siyasi oluşumun içerisinde değilim ve kesinlikle bu olayda kasıtım yoktu" diye konuştu.
Her iki şüpheli de alınan ifadelerinin ardından savcılık talimatı ile serbest bırakıldı.
Öte yandan Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş, heykelin yenisinin yapılarak aynı bölgeye konulacağını söyledi.

'selfie Çeken Şehzade'ye Saldırıyla Ilgili Gözaltına Alınan 2 Kişi Serbest

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler