YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

53 Aydır Kayıp Melike Için Sanığa Savcıdan 16 Yıl Ceza Istemi

Adem YAZICI / ANKARA, (DHA)- ANKARA'nın Sincan İlçesi'ndeki evinden 18 Ocak 2011 tarihinde Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek ablası Şerife

53 Aydır Kayıp Melike Için Sanığa Savcıdan 16 Yıl Ceza Istemi

Adem YAZICI / ANKARA, (DHA)- ANKARA'nın Sincan İlçesi'ndeki evinden 18 Ocak 2011 tarihinde Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek ablası Şerife Bekçi'ye form almak için henüz 14 yaşındayken evden çıkan, ancak bir daha geri dönemeyip 53 aydır kendisinden haber alınamayan Melike Toyguncu'yu kaçırıp, sakladıktan sonra tecavüz ettikleri iddiasıyla zanlılardan Muharrem Aytekin hakkında 16 yıl ceza isteminde bulunuldu. Savcı ayrıca 4 sanık hakkında uyuşturucu madde kullanmaktan dolayı 1 yıldan 2 yıla kadar ayrıca hapis cezası istedi.

Kızının akibetinden ölü ya da diri 4 yıl 5 aydır haber alamayan, ancak bulunabilmesi için çalmadık kapı bırakmayan anne 45 yaşındaki Fatma Kırıcı ile baba 49 yaşındaki Mahmut Toyguncu, 21 celsedir kızının faillerinin gerekli cezayı alabilmeleri için mahkeme kapılarında bekliyor. Melike'nin ailesi, kızlarını kaçırıp, alıkoyduktan sonra cinsel istismarda bulunup, ortadan kaybettikleri faillerinin cezalandırılmasını için göz yaşı döküyor. Ankara Batı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 21'inci celsede Cumhuriyet Savcısı tarafından okunan mütalada, cinsel amaçlı alıkoymak suretiyle kişiyi hürriyetinden mahrum bırakma, cinsel istismar, uyuşturucu madde ve fuhuşa teşvik nedeniyle 4 sanık hakkında ağır hapis cezası isteminde bulundu.

Savcı mütalaasında, mağdurenin cesedinin bulunamaması ve kayıp olmasından dolayı sanıkların adam öldürme suçundan cezalandırılmayacaklarını da belirtti. Savcı mütalaasında, "mağdurenin kaybı ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ilgili dosyada soruşturma yürütüldüğü, yeterli ve yeni delil elde edilmesi durumunda bu dosyada da gerekli kanuni işlemlerin yapılmasına herhangi bir engel bulunmadığı belirtildi. Mütalaada, mağdurenin cesedinin bulunmasına kadar yargılamayı devam ettirmenin kovuşturmayı sürüncümede bırakacağı anlaşıldığından, sanıkların adam öldürme suçundan ayrı ayrı beraatleri istendi.

Mütalaada, "Sanıklardan Muharrem Aytekin'in 'cocuğa cinsel istismar' suçunu işlediği anlaşıldığından, eylemine uyan T.C.K.'nun 103-1.a, 103-2. maddesi uyarınca 16 yıl, ayrıca uyuşturucu madde kullanmaktan dolayı 1 yıldan 2 yıla, diğer sanıklar Oğuzhan Mahmutoğlu, Cevat Yıldız, ve Bekir Bulut'a da yine uyuşturucu madde kullanmaktan 1 yıldan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Kızının ölü ya da diri akibetini 4 yıl 5 aydır öğrenemediklerini belirten anne Fatma Toyguncu, bugüne kadar hep kanunlarla, adalet duygusuyla yürüdüğını, adaletin terazisinin olduğunu düşündüğünü belirtti. Toyguncu, "O terazi artık bize de sağlansın diye haykırıyorum artık. Ben bir anneyim. Kızımın sağ yada ölü bulunabilmesi için 4,5 yıldır acı, çaresizlik ve hastalıklarla boğuştum. Bu mücadelemi hiç bırakmadım ve bırakmayacağım. Melike'min davası artık bana mahşer oldu. Bu dünyada ben mahşeri yaşadım. Bir anne için evlat acısınan daha büyük ne acı olabilir. Kirli çamaşırlarına sarıldım, resimleriyle avundum durdum. Ancak beni onlar da avutmaz oldu, çaresiz kaldım. Çaresizliğimizi o zalimler uzaktan hep izlediler. Ama yıkılmayacağım. Bu nefes benden çıkmadıkça Melike'min hep arkasınad olacağım, olmaya da devam edeceğim. Sonu nereye gidiyorsa, gidebildiği yere kadar götüreceğim bu davayı. Devlet yetkililerimiz artık sesimizi duysun, bizi de görsün. Kızımı yok aden bu zalimlere bırakmayacağım meydanı. Delilleri karartıp, Melikem'le birlkte yok ettiler. Kızımı kaçırdıkları gün gibi acım hala ilk günkü gibi taze. Babası Mahmut ile birlikte geceleri gördüğümüz rüyalarda, 'Anne-baba beni niye kurtarmıyorsunuz" diye kızım haykırdıkça kabuslar görüyoruz. Bu acıya daha kadar dayanacağız bilemiyoruz" diye konuştu.

53 Aydır Kayıp Melike Için Sanığa Savcıdan 16 Yıl Ceza Istemi53 Aydır Kayıp Melike Için Sanığa Savcıdan 16 Yıl Ceza Istemi53 Aydır Kayıp Melike Için Sanığa Savcıdan 16 Yıl Ceza Istemi

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler