YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AFAD Başkanı Oktay: Suriye Sınırına 4 Yeni Kamp Daha Kuruyoruz

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Dr. Fuat Oktay, bugün itibari ile 66...

AFAD Başkanı Oktay: Suriye Sınırına 4 Yeni Kamp Daha Kuruyoruz

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Dr. Fuat Oktay, bugün itibari ile 66 bin Suriyelinin Türkiye’ye geldiğini, 10 gün içerisinde 4 yeni kampın daha kurulacağını söyledi.

17 Ağustos depreminin 13. yıl dönümü dolayısıyla AFAD merkez binasında basın toplantısı düzenleyen Başkan Oktay, Suriye-Türkiye sınırında yaşananlar ve gelinen son nokta hakkında bilgi verdi. Oktay, bugün itibari ile 66 bin Suriyelinin Türkiye’ye geldiğini, 8 çadır kent ve bir konteyner kentin hizmet verdiğini belirtti. Sınırda sunulan hizmetlerin dünya ortalamasının çok üstünde olunduğunu vurgulayan Oktay, ülke büyükelçilerinin bu konudaki takdirlerini paylaştı.

BAŞBAKANIN DURUŞU ORTADA, YARDIM DEVAM EDECEK

Suriye’den akımın devam ettiğini anlatan Dr. Fuat Oktay, 10 gün içerisinde 4 yeni kampın daha faaliyete gireceğini bildirdi. Suriye’den gelecek nüfus için her hangi bir limitlerinin olmadığını vurgulayan Oktay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki tavrını hatırlattı, Suriye’ye yönelik insani yardımın devam edeceğini söyledi.

Türkiye sınırına yakın Azez kentinde yaşanan son bombardımanı hatırlatan Başkan Oktay, bir gecede gelen nüfusun 4 bin 500 olduğuna dikkat çekti. Yapılacak son kamplarla maliyetin 300 milyonu bulacağını aktaran Oktay, bu olayın uluslar arası boyutunun olduğunu, bütün ülkelerin bu taşın altına el koyması gerektiğini söyledi. Bugüne kadar Türkiye’ye destek için söz verilmesine rağmen böyle bir yardımın söz konusu olmadığının altını çizdi.

Türkiye’ye sığınan asker sayısının sorulması üzerine Dr. Fuat Oktay, bunu tespit etmenin imkansız olduğunu, gelenlere asker misin, sivil misin diye sormadıklarını anlattı. Oktay, hastanelerde yatan yaralı Suriyeli sayısının 439 olduğunu kaydetti.

AFAD Başkanı Oktay, Suriye’den gelmesi muhtemel bir kimyasal saldırıya Türkiye’nin ekip ve ekipman olarak hazırlıklı olduğunu sözlerine ekledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler