YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Anayasa Değişikliği Teklifinin 12'nci Maddesi Görüşülüyor

Ümit KOZAN- Nursima KESKİN/ANKARA TBMM'de,Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşülmesiyle ilgili bileşimin 6'nci gününde bugünkü oturum başladı. 

Anayasa Değişikliği Teklifinin 12'nci Maddesi Görüşülüyor

Ümit KOZAN- Nursima KESKİN/ANKARA TBMM'de,Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşülmesiyle ilgili bileşimin 6'nci gününde bugünkü oturum başladı. Anayasa değişikliği teklifinde görüşülmeye başlanan madde ile Cumhurbaşkanı ve TBMM'ye karşılıklı olarak fesih yetkisi veriyor.
Cumhurbaşkanı ve TBMM, yeni seçilen Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri göreve başlayana kadar görevine devam edecek.
TBMM, üye tam sayısının beşte üç çoğunluğu ile seçimlerin yenilenmesine karar verebilecek. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimler birlikte yapılacak.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler