YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ankara'da Bazı Okullarda Boykot Var

Ümit KOZAN - Tahsin GÜNER - Muhammet BAYRAM / ANKARA, Ankara Mamak ve Tuzluçayır, Dikmen, Yenimahalle ve Batıkent bölgelerindeki bazı

Ankara'da Bazı Okullarda Boykot Var

Ümit KOZAN - Tahsin GÜNER - Muhammet BAYRAM / ANKARA, Ankara Mamak ve Tuzluçayır, Dikmen, Yenimahalle ve Batıkent bölgelerindeki bazı okulların girişlerine 'Bu okulda boykot var' ve 'Özgür bilimsel eğitim için 13 Şubat Cuma günü boykottayız' pankartları asılırken öğrencilerde, 'Gerici eğitime hayır', 'Zorunlu din dersi kaldırılsın', 'Okullarda mescid değil, laboratuar istiyoruz' dövizleri taşıyan öğrenci ve velileri Kızılay'a yürüyerek burada Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yapmak için harekete geçti.
Boykotu örgütleyen Birleşik Haziran Hareketi'nin internet sayfasından tüm öğrenci velilerine buradan yaptığı duyuruda, "Biz, çocukların gözlerindeki kararlılığı, inadı ve umudu sürekli kılabilmek için bilimsel ve laik eğitim için ayaktayız ve boykottayız. 13 Şubat 'ta iktidarı uyarmak için çocuklarımızı okula göndermiyoruz. O günü çocuklarımıza ayıracağız. Alternatif dersler, çocuk oyunları ve şenliklerle özgür bir geleceğe olan umudumuzu güçlendireceğiz" ifadeleri kullanıldı.
Eğitim-Sen ise okul boykotuna grev yaparak destek veriyor. Eğitim-Sen üyesi öğretmenler bugün Ankara'nın mahallelerinde yapılacak çeşitli etkinliklerin ardından saat 13.30'da YKM önünde buluşup Milli Eğitim Bakanlığı önüne yürüyecek.

Ankara'da Bazı Okullarda Boykot VarAnkara'da Bazı Okullarda Boykot VarAnkara'da Bazı Okullarda Boykot Var

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler