YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ASELSAN VE IBM'DEN TRAFİK KAZALARINI ÖNLEYECEK RADAR SİSTEMİ

Ümit KOZAN /ANKARA, ASELSAN, yurt içinde yürüttüğü yüksek nitelikli araştırma çalışmalarının seviyesini yurt dışındaki lider araştırma şirketleri ve kurumları ile

Ümit KOZAN /ANKARA, ASELSAN, yurt içinde yürüttüğü yüksek nitelikli araştırma çalışmalarının seviyesini yurt dışındaki lider araştırma şirketleri ve kurumları ile işbirliği yaparak daha da artırmayı hedefliyor.
ASELSAN, bu hedef doğrultusunda dünyanın en büyük araştırma merkezlerine sahip IBM ile ortak araştırma projeleri yürütme konusunda sözleşme imzaladı.
ASELSAN Genel Müdürü Dr. Faik Eken ve IBM Genel Müdür Yardımcısı Kenneth J. Keating Jr. tarafından imzalanan sözleşmeye göre başlangıç olarak Metal-Hava pil teknolojileri ve Milimetre Dalga Tümleşik Devreler üzerinde ortak Ar-Ge faaliyetleri yapılacak.
ASELSAN, IBM İLE OTOMOBİLER İÇİN YENİ NESİL PİL GELİŞTİRECEK
Ar-Ge faaliyetleri kapsamında, geliştirilecek Metal-Hava Mevcut Li-ion pil teknolojileri ile ancak 160 km TRAFİK KAZALARINI ÖNLEYECEK RADAR
ASELSAN ve IBM işbirliğinde yürütülecek ortak araştırma faaliyetleri sadece Metal Hava Pilleri ile sınırlı değil. IBM teknolojisi kullanılarak geliştirilecek tümleşik devreler ve bu devrelere entegre edilecek ASELSAN teknolojisi ile birçok radar uygulaması için gerekli teknolojik altyapı kazanılıyor.
Proje kapsamında geliştirilecek Milimetre Dalga Tümleşik Devreler; araçlarda çarpışma önleme, sınır koruma, havalimanı yabancı cisim tespit, meteoroloji, otonom iniş yardım amaçlı radarların geliştirilmesi için kullanılacak.
ASELSAN SİVİL ALANLARDA DA KRİTİK TEKNOLOJİLER KAZANIYOR
IBM gibi dünyanın önde gelen araştırma kuruluşlarından biri ile oluşturulan işbirliği başka alanlarda da genişleyerek devam edecek ve ASELSAN’a kritik teknolojileri geliştirme konusunda önemli avantajlar sağlayacak.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler