YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bahçeli: Anlaşılan İsrail, Kaz Gelecek Yerden Tavuğu Esirgememiş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Anlaşılan İsrail, kaz gelecek yerden tavuğu esirgememiş, 3,5 yıllık süründürme...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Anlaşılan İsrail, kaz gelecek yerden tavuğu esirgememiş, 3,5 yıllık süründürme ve oyalamadan sonra, Suriye ve İran’ı baz alan gizli gündem nedeniyle özür dilemiştir. ABD Başkanı iki tarafı da terbiye etmiş, telefon diplomasisiyle aralarını bulmuştur." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada İsrail’den gelen özrü değerlendirdi. Bahçeli, "31 Mayıs 2010 tarihinde İsrail askeri güçlerinin, Gazze’de tecrit edilen Filistinli kardeşlerimize insani yardım malzemesi götüren sivil gemilerimize saldırması son yılların en barbar hadisesi olmuştur. Mavi Marmara gemisindeki 9 vatandaşımız maalesef bu hunhar saldırıda hayatını kaybetmiştir. Biz daha o günlerde, bu saldırıyı Türk milletine karşı açık bir düşmanlık olarak gördük ve böyle değerlendirdik." dedi.

Saldırı sonrasında, ‘hatırı sayılır bir süre kimseden çıt çıkmadığını’ söyleyen Bahçeli, "Arkasından, Dışişleri Bakanlığı İsrail’e sonuçlarına katlanırsınız mesajı vermiş, Başbakan Erdoğan’da yetti artık türünden boş çıkışlarla İsrail’e rest çekmiştir. Maalesef AKP zihniyeti izleyen yıllarda bu mütecaviz harekete karşı gerektiği gibi karşı koyamamış ve lazım gelen cevabı verememiştir. Başbakan Erdoğan hamaset nutuklarıyla vakit geçirmiş, onuru yara alan Türk milletinin müsterih olması için hiçbir derinlikli ve sonuç alıcı yöntem geliştirememiştir. Biz başından beridir, İsrail tarafından özür ve tazminat meselesinin yerine getirilmesinden bahsettik, bu görüşümüzden de bir an olsun ayrılmadık. Başbakan Erdoğan’ın, bizim tarafımızdan söylendiğini iddia ettiği, ‘İsrail özür dilemez, beklemeyin’ sözleri ise tam anlamıyla yalan ve iftiradan ibarettir. Kendisinin İsrail’e yönelik olarak sarfettiği; ‘terörist, bozguncu, sapık, vahşi, barbar, katil, cani’ sözleri gerçek olup henüz tazeliğini korumaktadır." diye konuştu.

"SALDIRI SONRASI İSRAİL'İN OECD ÜYELİĞİ ONAYLANDI"

Hükümetin, Mavi Marmara saldırısından çok kısa bir süre sonra, İsrail’in OECD’ye üye olmasına onay verdiğini dile getiren Bahçeli, “Şimdi kalkıp İsrail Başbakanı’nın Obama talimatlı ve bölgesel hesaplar öyle gerektirdiği için özür dilemesini iç siyasete malzeme yapılması, istismarcılığının tekrar tescili olarak görülmelidir. Anlaşılan İsrail, kaz gelecek yerden tavuğu esirgememiş, 3,5 yıllık süründürme ve oyalamadan sonra, Suriye ve İran’ı baz alan gizli gündem nedeniyle özür dilemiştir. ABD Başkanı iki tarafı da terbiye etmiş, telefon diplomasisiyle aralarını bulmuştur.” dedi.

Özür meselesinde sorgulanması gereken yanlar bulunduğunu belirten Bahçeli, şunları dile getirdi: "Ancak teknik ayrıntıya girmeksizin ifade etmek gerekirse, AKP hükümeti bölgesel projeler kapsamında İsrail’e yanaştırılmış, BOP’un hedeflerine, küresel planların emellerine kanalize edilmiştir. Başbakan Erdoğan, Avusturya’da Siyonizm’e yönelik kullandığı sözlerini bu şekilde tamir etmiş ve beklendiği gibi ABD’nin tepkilerini de frenlemiştir. Obama’nın Ortadoğu seyahati sırasında gerçekleşen bu özür meselesi tesadüf görülmemeli, İsrail’in bir tavizi olarak değerlendirilmemelidir. Hedef Suriye’dir, hedef İran’dır ve hedef İsrail’in güvenliğini sağlama alarak, Kürdistan’ın kurulmasına yol ve alan açmaktır. Tüm bu gerçekler ortadayken, özür meselesinden siyasal rant ummak, billboardları Başbakan’a minnet sözleriyle donatmak ilkel bir mantığın ürünü, fırsatçı zihnin telaşı olarak görmek lazımdır. Başbakan Erdoğan keşke Filistin’in üzerine düştüğü kadar Türkiye’nin hakkını savunabilseydi, keşke İsrail’e söylediği ağır sözlerin küçük bir bölümünü PKK’ya ve himaye eden güçlere yönelik seslendirebilseydi. Ama PKK’ya gelince hava gazı olan bu kafa yapısı, istimara gelince havalarda gezmiş, İsrail’e de, düne kadar verilen izin çerçevesinde hava atmaktan geri durmamıştır. Ne var ki, bu aldatma ve kandırmaya artık kimse inanmamakta, kimse de itibar etmemektedir. AKP sinsiliği bundan sonra tezgâhını başka yerlerde açmalı ve maharet sahibi olduğu istismarın yenilerini aramalı ve bulmalıdır."

Bu arada Bahçeli'nin eli, konuşması sırasında kürsüdeki su dolu bardağa çarpınca, kürsüye su döküldü.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler