YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Ve Yardımcılarının Görev Dağılımları Belli Oldu 1 

MGK, MİT TOKİ TMSF VE TÜRKİYE VARLIK FONU BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'A BAĞLI OLARAK ÇALIŞACAK Hakime TORUN / ANKARA (DHA) - YENİ

MGK, MİT TOKİ TMSF VE TÜRKİYE VARLIK FONU BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'A BAĞLI OLARAK ÇALIŞACAK

Hakime TORUN / ANKARA (DHA) - YENİ Hükümet Sözcüsü Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı. Bozdağ, Başbakan ve yardımcılarının görev dağılımlarını açıkladı. Buna göre, MGK, MİT TOKİ TMSF ve Türkiye Varlık Fonu Başbakan Binali Yıldırım'a bağlı olarak çalışacak.

BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ'IN GÖREVLERİ

Hükümet sözcülüğü, TBMM, Danıştay ile ilişkiler, Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT, Anadolu Ajansı ile ilgili konular Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından idare edilecek.

BAŞBAKAN YARDIMCISI MEHMET ŞİMŞEK'İN GÖREVLERİ

Ekonomi Koordinasyonu ve Bankalar Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından idare edilecek.

BAŞBAKAN YARDIMCISI FİKRİ IŞIK'IN GÖREVLERİ

MGK kararlarının takibi reformların ve yatırımların koordinasyonu Başbakan Yardımcısı Fikri Işık tarafından yerine getirilecek. RTÜK, Atatürk Dil ve Tarih Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurumu da Fikri Işık'a bağlı olarak faaliyetlerini sürdürecek.

BAŞBAKAN YARDIMCISI RECEP AKDAĞ'IN GÖREVLERİ

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Kıbrıs İşleri Koordinasyonu, Yatırım Ortamının iyileştirilmesi ayrıca AFAD ve Yatırım Ajansı ile ilgili çalışmaları yürütecek.

BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU'NUN GÖREVLERİ

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Medeniyetler İttifakı Projesi, Yüzüncü Yıl Anmaları ile ilgili hazırlıklar, konular üzerinde çalışacak ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğü, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Türk İşbirliği Kalkınma Ajansı Çavuşoğlu tarafından yönetilecek.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler