YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkentte Maden Işçileri Grev Kararı Aldı

Ankara'nın Nallıhan ilçesine bağlı Çayırhan'da özel bir maden işletmesinde çalışan 1200'ü aşkın maden işçisi, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması üzerine grev kararı aldı.

Ankara'nın Nallıhan ilçesine bağlı Çayırhan'da özel bir maden işletmesinde çalışan 1200'ü aşkın maden işçisi, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması üzerine grev kararı aldı. Çayırhan'da Park Maden İşletmesi'nde çalışan 1200'ü aşkın maden işçisi, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde iş verenle anlaşmaya varılamaması üzerine yetkili sendikanın yaptığı oylamada grev kararı çıktı. Türkiye Maden İşçileri Sendikası Şube Başkanı Kazım Karakoç, iş verenle sendika arasında toplu iş sözleşmelerinde anlaşmaya varılamaması üzerine böyle bir karar alındığını söyleyerek, sendikanın işçilerin haklarını sonuna kadar savunmaya devam edeceğini ifade etti. İşçilere "Greve gidilsin mi, gidilmesin mi" diye sorduklarını dile getiren Karakoç, "Oylamada, 759 işçi greve gidilsin diye oy kullanırken, 488 işçi de yüksek hakem kurulunun sözleşmeyi bağıtlaması için oy kullandı. Ama grev kararı geçerli. Umudumuz yine yapılan görüşmelerden olumlu sonuçların çıkması ve işçilerin lehine olacak bir kararla toplu iş sözleşmesinin anlaşma ile sonuçlanmasıdır" ifadesini kullandı. Toplu iş sözleşmesinin 2 yıllık bir dönemi kapsadığını kaydeden Karakoç, "Sürdürülen görüşmelerde birçok madde de anlaşma sağlanırken, ücretlerle ilgili tüzüğümüzün 16. maddesinde anlaşma sağlanamadı. Bizim için ve işçilerimiz için ücretler önemli" diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler