YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkent'te seyyar satıcı- zabıta kavgası

Ankara'da cadde ve sokaklarda tezgah açmak isteyen seyyar satıcılar ile zabıta ekipleri arasında çıkan kavgada çok sayıda kişi yaralandı.

Başkent'te seyyar satıcı- zabıta kavgası

Ankara'da cadde ve sokaklarda tezgah açmak isteyen seyyar satıcılar ile Çankaya Belediyesi zabıta ekipleri arasında kavga çıktı. Küfür eden, taşla saldıran işportacıları zabıra ekipleri cop ve sopalarla kovaladı. Çıkan olaylarda çok sayıda kişi yaralandı.

SOPA VE SANDALYELER HAVADA UÇUŞTU(FOTO GALERİ)

Kızılay'daki Yüksel Caddesi ile Konur ve Karanfil sokaklarda tezgah açmak isteyen işportacılarla Çankaya Belediyesi zabıta ekipleri arasında kavga çıktı. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın Mülkiyeliler Birliği'nde Yüksel Caddesi ile Konur ve Karanfil sokaklarda dükkanları bulunan esnaflarla yaptığı toplantının ardından zabıta ekipleri, Yüksel Caddesi ile Karanfil Sokak’ın kesiştiği noktada beklemeye başladı.

Ankara meydan savaşı! | www.mynet.com/video

Zabıta ekipleriyle çarşamba gününe kadar tezgah açmama konusunda anlaşan işportacılar ile diğer işportacı grup arasında kavga çıktı. Biri kafasından diğeri de elinden yaralanan iki işportacı Konur Sokak'taki sağlık kuruluşunda tedavi edildi. Yüksel Caddesi ile Konur Sokak'ın kesiştiği noktada zabıta ekiplerinin önünde el ele tutuşan işportacılar, çeşitli sloganlar attı.

İŞPORTACILARA BİBER GAZI Zabıta ekiplerinin gitmesini isteyen bazı işportacılarla zabıta memurları arasında tartışma çıktı. Zabıta memurları, üzerine yürüyen işportacılara biber gazı sıktı. Bunun üzerine zabıta ekipleri ile işportacılar kavga etmeye başladı. Konur ve Karanfil sokaklara kaçan işportacıları kovalayan zabıta ekipleri, boş tezgahları kırdı.

İşportacıların, cadde ve sokaktaki dükkanlara ve kafelere girmesi üzerine çıkan kavgada bazı dükkanlar zarar görürken, bazı esnafların kepenk kapattığı görüldü. Zabıta memurlarına küfür eden ve taşla saldıran işportacıları ellerindeki cop ve sopalarla kovalayan zabıta ekipleri, Konur Sokak'ın Meşrutiyet Caddesi çıkışındaki taşları, kasaları, sopaları ve boş tezgahları toplayarak, belediyeye ait kamyona yükledi.

Yaklaşık 2 saat süren kavgada bazı zabıta memurları ve işportacılar çeşitli yerlerinden yaralandı. Bazı işportacıların da kendilerini jiletle kestikleri görüldü.

KESİNLİKLE İZİN VERMEYECEĞİZ" Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Soylu, olay yerine gelerek, zabıta memurlarından bilgi aldı. Zabıtaların sakin olmasını isteyen Soylu, Yüksel Caddesi ile Konur ve Karanfil sokaklarda her gün yaklaşık 700 tezgahın açıldığını söyledi. İşportacıların tezgâh açmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini ifade eden Soylu, “Gerekirse sabaha kadar burada bekleyeceğiz” dedi.

Sivil polislerin olay yerinde bulunduğunu, Cumhuriyet Savcılığının da olayla ilgili işlem başlattığını bildiren Soylu, olaylarda şimdiye kadar 7 zabıtanın çeşitli yerlerinden yaralandığını kaydetti.

Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Soylu'nun olay yerine gelmesinin arından alkışla zabıtaları protesto eden işportacıları temsilen bir kişi, Soylu ile görüşerek, zabıta ekiplerinin sokaktan çekilmesini istedi. Daha sonra işportacılarla görüşen kişi, olayları yatıştırmaya çalıştı.

Mithatpaşa Caddesi üzerindeki Çankaya Belediye binasının önünde park halinde bulunan belediye hizmet aracının camlarını kıran işportacılar, zabıta ekiplerinin gelmesi üzerine olay yerinden kaçtı. Daha sonra zabıta ekipleri, belediye binasında toplandı.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler