YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bbp Genel Başkanı Destici: Ab Ile Nişanı Atalım, Önümüze Bakalım

ANKARA, (DHA)- BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Avrupa Birliği (AB) ile olan üyelik sürecinin artık medenice bitirilmesi

Bbp Genel Başkanı Destici: Ab Ile Nişanı Atalım, Önümüze Bakalım

ANKARA, (DHA)- BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Avrupa Birliği (AB) ile olan üyelik sürecinin artık medenice bitirilmesi gerektiğini belirtirken, ""Zaten bir nişanlılık dönemindeydik. Yüzükler takıldı ama bir türlü nikah gerçekleşmedi. Bu nikahın da artık gerçekleşmeyeceği çok açık net bir şekilde ortaya çıktı. O zaman medenice bu nişanı sonlandırıp, ayrılmanın her iki taraf için de büyük faydalar sağlayacağına inanıyoruz." dedi.
Partisinin genel merkez binasında haftalık basın toplantısında konuşan Destici, ülke ve dünya gündemini değerlendirirken, Avrupa Birliği üyesi ülkeler ile iyi ilişkilerden yana olduklarını belirtirken, "Lakin artık Avrupa Birliğine katılımın hayal tüneli önünde beklemekten vazgeçmek gerektiğini bunun gerçekleşmeyeceğini, mümkün olmayacağını ısrarla vurguladık ve söyledik. Bugün ülkemizi yönetenlere tavsiyemiz; Avrupa Birliği ile ilişkilerimizi hemen bitirmek olmalıdır. Avrupa Birliğine de ve ülkelerine bizim söyleyecek sözümüz de vardır. Türkiye artık Avrupa Birliği ilişkilerini medenice bitirmesi gerekiyor. Zaten bir nişanlılık dönemindeydik. Yüzükler takıldı ama bir türlü nikâh gerçekleşmedi bu nikahın da artık gerçekleşmeyeceği çok açık net bir şekilde ortaya çıktı. O zaman medenice bu nişanı sonlandırıp ayrılmanın her iki taraf için de büyük faydalar sağlayacağına inanıyoruz. İlişkilerin bu şekilde sürmesi her iki tarafın da aleyhine oluyor ve sürekli bir kavga, didişme ve atışma hali bu sürecin her iki tarafa da büyük zararlar verdiğini görüyoruz. Bu sürecin noktalanması lazım. Lakin Avrupa'yla ve Avrupa Birliği üyesi ülkeler ile ilişkilerimizi geliştirmeliyiz. Hem siyasi, ekonomik, kültürel ilişkilerimizde en üst düzeye çıkarmalıyız. Hem Avrupa'nın Türkiye'ye, hem de Türkiye'nin Avrupa ile iyi ilişkiler kurmaya yüksek düzeyde ihtiyacı olduğunu da hepimiz biliyoruz" dedi.
ABD VE RUSYA'NIN PKK, PYD VE YPG'YE ACIK DESTEĞİ VAR
Suriye'nin ve Irak'ın Kuzeyindeki gelişmelerin Türkiye açısından önemli olduğunu kaydeden Destici, "Geçmişte yapılan yanlış politikaların bedelleri bugün ödeniyor. Bugün doğru bir süreçte, doğru politikalarla Türkiye teröre karşı içeride ve dışarıda iyi bir mücadele veriyor" dedi. Türkiye için en büyük tehlikenin PKK terör örgütü ve uzantıları PYD ve YPG olduğunu defalarca dile getirdiklerini vurgulayan Destici, “Şimdi bunlar hem ABD'nin hem de Rusya'nın adeta koruması altındadırlar. Bir bakıyorsunuz PYD, YPG askerleri Rus Bayraklı zırhlı araçlarla yan yanalar. Bir bakıyorsunuz başka bir noktada ABD askerleri ile komutanlarıyla, zırhlı birlikleri ve o ülkelerin bayraklarıyla PYD, YPG, PKK paçavraları yan yana. Bu bize açık ve net olarak şu fotoğrafı gösteriyor. Hem Amerika Birleşik Devletleri'nin hem de Rusya'nın PKK'ya, PYD' ye ve YPG' ye açık ve net bir desteği var. Türkiye buna sessiz kalmamalı. Türkiye bu süreci seyredemez. Ne pahasına olursa olsun Türkiye bu oyunu bozmak zorundadır. Suriye'nin Kuzeyinde bir PKK, PYD ve YPG yapılanmasına asla ve kat'a müsaade etmemelidir. Eğer tekrar bir Çanakkale Savaşı yapmamız gerekiyorsa, eğer yüz binlerce tekrar Şehit vermemiz ve vatanımızı korumamız gerekiyorsa bir Çanakkale Savaşı daha yaparız. Allah'ın izniyle bir Çanakkale Zaferi daha kazanırız. Topraklarımızı kimsenin bölmesine ve bölgede Türkiye'ye rağmen bir takım dayatmalar, politikalar ve haritalar çizilmesine müsaade etmeyiz ve etmemeliyiz" diye konuştu.
HSYK ÜYELİĞİ
Destici, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne HSYK üyeliği için başvuruların başladığını da hatırlatırken, "HSYK seçimleri için kamuoyunda tarafsızlığı, tartışma konusu asla yapılmayacak kişilerin üyelikleri seçilmesini bekliyoruz ve arzu ediyoruz. Doğrusunun da bu olduğunu düşünüyoruz. Tartışmalı isimlerden mutlaka uzak durulması gerektiğini ifade ediyoruz." dedi.
OHAL UYGULAMASI
Destici, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü günü nedeniyle basın özgürlüğünü çok önemsediklerini de belirtirken, Türkiye'nin artık OHAL ile yönetilmemesini ve bu uygulamanın kaldırılması gerektiğini kaydetti. Destici, "İnşallah bu son uzatma olur. Ve bundan sonra Türkiye olağanüstü hal şartlarından hızla çıkarılır. Olağanüstü hal uygulaması olmadan yoluna devam eder. Bizim beklentimiz budur. Kanun Hükmünde Kararnameler var. Bunlara da son verilmesi gerekir. Alınacak olan kararlar Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kanunlaşarak alınmalıdır" dedi.

Bbp Genel Başkanı Destici: Ab Ile Nişanı Atalım, Önümüze Bakalım

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler