YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bbp Lideri Destici: Türk Milleti, Gazi Ve Şehitler Vererek Fetö Darbesine Müsaade Etmedi

ANKARA,(DHA)- BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici,  15 Temmuz darbe girişiminin 1. yıl dönümü ile ilgili açıklama yaptı.

Bbp Lideri Destici: Türk Milleti, Gazi Ve Şehitler Vererek Fetö Darbesine Müsaade Etmedi

ANKARA,(DHA)- BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 15 Temmuz darbe girişiminin 1. yıl dönümü ile ilgili açıklama yaptı. Destici, “15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi üzerinden bir yıl geçti. Cumhurbaşkanı başta olmak üzere tüm devlet erkânını cesur ve kararlı durmuştur. Şehit Ömer Halisdemir timsali kahraman evlatları, başta Özel Harekat polislerimiz, emniyet mensuplarımız, muhalefet ve siyasi partilerimiz, basınımız ve en önemlisi de büyük Türk milleti gazi ve şehitler vererek müsaade etmemiştir” dedi.

15 Temmuz darbe gecesinin ilk anından itibaren darbeye karşı olduklarını dile getiren Destici, “Biz de Büyük Birlik Partisi olarak 15 Temmuz hain darbe gecesinin ilk anından itibaren darbeye karşı olduğumuzu ilan edip, bütün camiamızı darbeye karşı durmaya ve direnmeye davet ettik. Şahsımdan başlayarak kahraman milletimiz ile birlikte darbeye karşı yapılan direnişin içinde yer aldık. 15 Temmuz hain ve vahşi FETÖ darbe girişimini, bu darbenin sağında, solunda, içinde, önünde, arkasında olan içerde ve dışarıdaki tüm unsurları bir kere daha şiddetle lanetliyoruz. Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

"MASUM VE SUÇLUNUN AYNI KEFEYE KONMASINA ASLA MÜSAADE EDİLMEMELİ"

Destici, “Darbelerin ülkemize, milletimize ve devletimize yüklü faturaları oldu. Hep birlikte ağır bedeller ödedik. Lâkin hiçbirisi Gazi Meclisimizi, Özel Harekât Polislerimizi bombalayacak kadar, milletin üzerine helikopterlerden kurşun sıkacak kadar, tanklarla ve zırhlı askeri araçlarla insanlarımızı ezecek kadar haince, kanlı ve vahşi olmamıştır. Onun içindir ki Türkiye’yi darbeye götüren süreç ve darbenin yönlendiricileri, uygulayıcıları, hassaten varsa dış bağlantıları tamamen ortaya çıkarılmalı ve hukuk önünde hak ettikleri ceza geciktirilmeden verilmelidir ki; bir daha hiçbir kişi, topluluk ya da güç merkezi ülkemizde darbe yapmayı aklından dahi geçirememelidir. Lâkin bunu yaparken, kurunun yanında yaşın yanmasına, at izinin it izine karışmasına, masum ve suçlunun aynı kefeye konmasına asla müsaade edilmemeli, hukuk tam olarak gecikmeden işletilmelidir” diye konuştu.

"ASKERLERİMİZİ İNCİTECEK VE TAMAMINI DARBECİ GİBİ GÖSTERECEK DOĞRU DEĞİL"

Destici, “15 Temmuz gecesi şerefli Türk ordusunun elbisesini üzerine geçirmiş hain bir cunta, milletin iradesini gasp ederek, devletin yönetimine el koymaya çalışırken her zaman devletinin, milletinin ve demokrasinin yanında durmuş kahraman gerçek Türk askerleri bir ok gibi onların karşısına dikilerek darbeye geçit verilmemesinde önemli bir vazife üstlenmişlerdir. Bunun içindir ki; darbeyi lanetlediğimiz bu günlerde darbeyi ve darbecileri kınarken asla ve kata, gazi ordumuzu ve kahraman askerlerimizi incitecek ve tamamını darbeci gibi gösterecek her türlü söz, eylem, fiil, davranış ve görselden uzak durulmalıdır” şeklinde konuştu.

"TÜRK MİLLETİ İRADESİNİ İŞGALCİLERE VE HAİNLERE TESLİM ETMEZ"

15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gecenin ülke ve siyasi tarihi açısından yeni bir milat olduğunu söyleyen Destici, “Bundan sonra yeni bir darbe planlamaya kalkışacak olanlar şunu bilsinler ki 15 Temmuz’da 250 şehit veren bu büyük Türk milleti gerekirse Çanakkale’de olduğu 250 bin şehit verir ama devletini, ülkesini, milletinin geleceğini ve iradesini işgalcilere ve hainlere teslim etmez. Milletimiz; üzerine düşeni yapmış, devletinin varlığına, ülkesinin bütünlüğüne, milletin istiklâline ve istikbaline kast edildiği, her zorlu süreçte olduğu gibi ayağa kalkarak yüce Allah’ın inayetiyle belayı defetmiş; yönetmeyi, siyaset üretmeyi ve en önemlisi yarınlarını siyaset kurumuna, millet iradesiyle seçilmişlere teslim etmiştir” dedi.

Destici, “Siyaset Kurumu olarak aldığımız bu vekâleti yerine getirebilmemiz için içinden geçtiğimiz iç ve dış şartlar, hepimizi 'biz' olmaya mecbur kılmaktadır. Çıkara dayanan vekâlet savaşlarının sınırlarımızın dibinde yapıldığı ortamda, milletimizin huzur ve refahı, devletimizin bekası için 'biz' olmayı başarmak başta siyasetçiler olmak üzere tüm milletimizin önceliği olmalıdır. Çağrımız bu kritik günlerde tüm milletimizi, meclis içi ve meclis dışı partileri bir milli mutabakat anlayışıyla 'biz' olmaya davettir” ifadelerini kullandı.

(FOTOĞRAF)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler