YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cezaevinin Yerine Okul Yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Çubuk’ta eski cezaevinin yerine yaptırılacak 32 derslikli ortaokulun temeli törenle atıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Çubuk’ta eski cezaevinin yerine yaptırılacak 32 derslikli ortaokulun temeli törenle atıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, Yavuz Selim Mahallesi'nde yapılacak okulun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Çubuk’ta eğitim camiası olarak ilçedeki eğitim ve öğretim kalitesinin artırılması adına yoğun bir çaba harcadıklarını belirtti. Aslan, "Burada daha önce yıllarca mahpuslara mekanlık yapmış bir yeri, okula çevirmenin mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Eğer bir toplum okulunu çoğaltıyorsa, eğitime önem veriyorsa, hapishaneler azalıyor ya da yok oluyor demektir. Okullar artırılmaz ve eğitim kurumları işlevlerini yerine getirmezler ise hapishaneler çoğalır. Biz burada hapishanenin yıkılmasına ve yerine eğitim ve öğretim kurumunun temelinin atılmasına şahitlik ediyoruz" diye konuştu. Törene, Kaymakam Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, İlçe Müftüsü Bilal Kara, daire amirleri, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Protokol konuşmaları sonrası yapılan dualarından kurban kesildi. Daha sonra kaymakam ve diğer protokol üyeleri beton mikserinin butona basarak, 32 derslikli ortaokulun temeline ilk harcı döktü. Alınan bilgiye göre, yaklaşık 6 bin metrekare alan üzerine yapılacak ve 5 bin metrekare kapalı alana sahip olacak okul, bodrum ve zemin dahil 5 katlı olacak. 12 ay içerisinde teslim edilmesi planlanan okul içerisinde çok amaçlı salonundan spor salonuna kadar birçok sosyal donatı alanına sahip olacak okul, yaklaşık 4,5 milyon TL'ye mal olacak.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler