YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP Mükerrer Üyelik Için Hukuki Süreç Başlattı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın CHP'nin 18 bin üyesinin daha mükerrer olduğu gerekçesiyle üyeliğini düşürmesi partiyi harekete...

CHP Mükerrer Üyelik Için Hukuki Süreç Başlattı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın CHP'nin 18 bin üyesinin daha mükerrer olduğu gerekçesiyle üyeliğini düşürmesi partiyi harekete geçirdi. Şimdiye kadar bu şekilde yaklaşık 75 bin üyenin düşürülmesi üzerine hukuki süreç başlatıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, şuana kadar kendisine ulaşmış bilgilere göre AK Parti'nin il başkanlarına bir üyelik teşviği koyduğunu ifade etti. "Ne kadar üye sayınızı artırırsanız size o kadar önemseyeceğiz" şeklinde tavsiyede bulunulduğunu dile getiren Matkap, şunları söyledi: "Hemen hemen il başkanları her yerden sadece vatandaşlık kimlik numarası alıp kayıtlar yapıyor. Böyle olunca da imza atan da atmayan da kendini biranda partili görüyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına giden kayıt, bir başka yerde de varsa 2 partiden de düşme oluyor. Yani resmen imzasını almadan AKP, AKP'lilerin üyelik formatı için gereken işlemleri yapmadan yaptıkları bir işlem. Bu konuda sayın Adnan Keskin sayın Bihlun Tamaylıgil bu konuda gerekli işlemleri yaptılar. Hukuksal işlemleri de başlattılar."

Bir gazetecinin daha önce vatandaşlık tanımıyla ilgili açıklamalarının tartışma konusu olduğunu ve parti içinden de eleştiri geldiğini hatırlatması üzerine ise Matkap, "Ben Hamzaçebi ile görüştüm, öyle bir şey demedim diyor. Ben sadece parti programından söz ettim. O haberin manşetiyle içeriği birbirinden tamamen kopuk. O nedenle benim bütün açıklamam CHP'nin programı ve politikalarıyla ilgili. Çarpıtma bir başlık. Ne yazık ki yanlış anlaşıldı. O nedenle orada sorun yok. Ben sadece parti programındaki milliyetçilik ilkesinde yer alan bizim yurttaşlık tanımını anlattım." karşılığını verdi.

Daha sonra parti tüzüğünü okuyan Matkap, vatandaşlık tanımının CHP programından karşılanabileceğine dikkat çekti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler