YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Chp'den Davutoğlu'na 'alkış' Yanıtı

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ak Parti Seçim Beyannamesi ve Aday Tanıtım Toplantısı'ndaki "Eğer heybenizde bu

Chp'den Davutoğlu'na 'alkış' Yanıtı

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ak Parti Seçim Beyannamesi ve Aday Tanıtım Toplantısı'ndaki "Eğer heybenizde bu millet için bir düşünce dünya için yeni bir ses varsa onu çıkarın, alkışlamayı bırakın. Alkışlanacak işler yapın" açıklamalarına yazdığı bir mektup ile yanıt verdi. CHP'nin sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden 'MilletçeAlkışlıyoruz' hashtag ile paylaştığı mektupta Kılıçdaroğlu, "Ülkemizde kol gezen yoksulluk, işsizlik, yolsuzluk, adaletsizlik ve vicdansızlık karşısında eğilmeyeceğimizi, milletçe kafalarına sokmak için alkışlıyoruz. Ülkemizdeki, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan ekonomik adaletsizliğe, daha fazla tahammül etmeyeceğimizi milletçe haykırmak için alkışlıyoruz. Ülkemizde hüküm süren kabadayılıktan, zalimlikten, zorbalıktan, baskıcılıktan, yasakçılıktan ve ayrımcılıktan milletçe tiksindiğimizi haykırmak için alkışlıyoruz" dedi.

"ÜLKEMİZDE KOL GEZEN YOLSUZLUK KARŞISINDA EĞİLMEYECEĞİMİZİ KAFALARINA SOKMAK İÇİN ALKIŞLIYORUZ"
'Neden mi alkışlıyoruz Ahmet Bey?' diye başlayan mektupta Kılıçdaroğlu, "Ülkemizdeki, kabul edilemez gidişattan, milletçe duyduğumuz ızdırabı ve tahammülsüzlüğü haykırmak için alkışlıyoruz. Ülkemizdeki insani, ahlaki, siyasi, hukuki değerlerde meydana gelen ve milletin milletliğini, devletin devletliğini tehdit eder boyutlara ulaşan yozlaşmaya, milletçe ‘yeter artık’ demek için alkışlıyoruz. Ülkemizde kol gezen yoksulluk, işsizlik, yolsuzluk, adaletsizlik ve vicdansızlık karşısında eğilmeyeceğimizi, milletçe kafalarına sokmak için alkışlıyoruz. Ülkemizdeki, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan ekonomik adaletsizliğe, daha fazla tahammül etmeyeceğimizi milletçe haykırmak için alkışlıyoruz. Ülkemizde hüküm süren kabadayılıktan, zalimlikten, zorbalıktan, baskıcılıktan, yasakçılıktan ve ayrımcılıktan milletçe tiksindiğimizi haykırmak için alkışlıyoruz. Ülkemizde, milletin polisle arasını açan, milletin hukukla arasını açan, milletin basınla arasını açan, milletin sporla, sanatla, kültürle, dinle, imanla arasını açan, milletin devletle arasını açan, en acısı, milletin milletle arasını açan zihniyeti milletçe reddettiğimizi haykırmak için alkışlıyoruz. Ülkemizde egemen olan, sorumsuzluğu, savurganlığı, çıkarcılığı, zalimliği ve saldırganlığı tahttan indireceğimizi milletçe haykırmak için alkışlıyoruz. Türkiye’yi ‘yaşanmaz bir ülke’ haline getirenlere, ‘kalkın oradan millet oturacak’ diye haykırmak için alkışlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"'BAKARA MAKARA' DİYECEK KADAR KUTSAL DEĞERLERİMİZE SAYGISIZ BİR DÜZEN"
Miting meydanlarında değil, her yerde alkışlayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Bu alkış, hakka, hukuka ve ekonomiye özgürlüğe, barışa ve adalete, laikliğe, demokrasiye ve Cumhuriyete zulmeden malum zihniyeti protesto alkışıdır. Bu alkış, kısa sürede, bir çığ gibi büyüyerek bütün ülkeye yayılacak toplumsal bir haykırıştır. Türkiye’yi ‘yaşanmaz bir ülke’ haline getirenlere meydan okumadır. Milletçe alkışlıyoruz. Türkiye’yi yaşanmaz bir ülke haline getirenleri, avuçlarımız patlarcasına alkışlıyoruz. Bu alkış, her gün, her saat, her yerde çınlayacak ve milletin 'yeter artık... düşün yakamızdan' diye haykıran sesi olacaktır. Alkışlayacağız. Hep birlikte. Genç, yaşlı, kadın, erkek demeden milletçe alkışlayacağız. Yalnızca miting meydanlarında değil, her gün her yerde alkışlayacağız. Alkışlayacağız ki, millet olarak sabrımızın sonuna geldiğimiz anlaşılsın. Bakın. 12 yılda yarattıkları tabloya bakın. 6 milyon 200 bin işsiz. 17 milyon yoksul. Maaşı 1000 liranın altında 8 milyon yoksul emekli. Prim borcundan ötürü hastaneye alınmayan, ölüme terk edilen esnaf. Sosyal güvenlikten yoksun yüz binlerce işçi. Açlık sınırına dayanmış 1 milyondan fazla insan. Kızgın, kırgın, öfkeli bir gençlik. Kölelikten hallice kalıplara sokulmak istenen kadın. Yozlaştırıldıkça yozlaştırılmış ahlak, namus, özgürlük kavramları. Korkmuş, sinmiş bir iş dünyası. Kimliğini kişiliğini yitirmiş bir medya. Esir alınmış bir hukuk sistemi. Emir kulu haline getirilmiş devlet mekanizmaları. Üreterek büyümek için değil, yandaşa rant yaratmak için oluşturulan adaletsiz düzen. ‘Bakara makara’ diyecek kadar kutsal değerlerimize saygısız, yalanı ve talanı âdet edinmiş bir düzen. Ve cinnet halinde, öfkeli bir toplum" açıklamasında bulundu.

"CHP'NİN GENEL BAŞKANI OLARAK 'YAŞANACAK BİR TÜRKİYE' SÖZÜ VERİYORUM"
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütün bunların faturasını bu millet ödüyor. Yani hepimiz ödüyoruz. Nasıl mı? Yaşadığımız asayiş problemleri ile ödüyoruz. Sayıları, 2 milyona yaklaşan Suriyeli göçmene bakarak ödüyoruz. Kadına yönelik şiddetin yüzde 1400 artmasıyla ödüyoruz. Gençlerimizin uyuşturucu batağına sürüklenmesiyle ödüyoruz. Kutsal ve manevi değerlerimizin siyasete alet edilmesiyle ödüyoruz. Ahlaki değerlerimizi kaybederek ödüyoruz. Bütün bunlara neden olan, 12 yıldır ülkeyi yöneten malum zihniyettir. Bu zihniyet, milletin çözülmeyi bekleyen sayısız meselesi dururken, işsizlikle, yoksullukla, adaletsizlikle mücadele etmek yerine, işsizliğe, yoksulluğa ve adaletsizliğe isyan edenlerle mücadele etmeyi seçen bir zihniyettir. Bu zihniyetin önceliğinin millet olması mümkün mü? Elbette değil. Millet, bıktı, usandı artık ‘yaşanacak bir Türkiye’ istiyor. Ve ben, CHP’nin Genel Başkanı olarak, CHP adına, ‘yaşanacak bir Türkiye’ sözü veriyorum. Biz CHP olarak hazırız. Programlarımız, kadrolarımız hazır. Ülkeye, milletin çok özlediği, ekonomik refahı, eşit ve adil hak dağılımını, iç ve dış barışı, onurlu duruşu, birliği, beraberliği getirmeye geliyoruz. İşsizliğin, yoksulluğun, adaletsizliğin, vicdansızlığın, eşitsizliğin, sevgisizliğin, saygısızlığın kökünü kazımaya geliyoruz. Türkiye’yi ‘yaşanmaz bir ülke’ haline getirenlerin neden olduğu bütün dertlerin ve sıkıntıların kökünü kazıyacağız. Az kaldı. ‘Yaşanacak bir Türkiye’ geliyor. Yeter ki, bir olalım, birlik olalım. Kuşku duymadan, acaba demeden, üşenmeden, yorulmadan, bölünmeden, milletçe birbirimize tutunarak, önünde durulamaz bir büyük güç olarak, bu ülkeye gerçek millet iktidarını getirelim. ‘Yaşanacak bir Türkiye’ bizlerin eseri olacaktır"

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler