YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Chp'li Ağbaba: Bu Hükümet, Saray'ın Atadığı Bir Hükümet

ANKARA, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Arguvan İlçesine bağlı Karahöyük, Kuyudere, Koçak, Konakbaşı, Koyuncu ve Çayırlı Mahalleleri ile Arapgir

ANKARA, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Arguvan İlçesine bağlı Karahöyük, Kuyudere, Koçak, Konakbaşı, Koyuncu ve Çayırlı Mahalleleri ile Arapgir İlçesine bağlı Çakırsu Mahallesi'ni ziyaret etti. Ağbaba, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Yeşilyurt Merkez İlçe Başkanı Av. Banu Sevil, Arguvan İlçe Başkanı İbrahim Çopur , Yeşilyurt Belediye Meclis Üyesi Orhan Tanataş, Eski İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Mengüç, parti yöneticisi Eyüp Yılmaz ile Arguvan Belediye Meclis üyeleri ve ilçe yöneticileriyle birlikte Arguvan ve Arapgir İlçelerini ziyaret etti.
MHP HER ŞEYE 'YOK' DEDİ
Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda, "7 Haziran'ın hemen ardından Cumhurbaşkanı 3-5 gün konuşmayınca Türkiye'ye bir huzur geldi. Bu süreci en iyi yöneten CHP, en iyi yöneten lider de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Türkiye kamuoyuyla koalisyon için farklı alternatifleri ortaya koyduk. Herkesin ortak önerisi olan mazotun 1,5 lira olması, emekliye 2 maaş verilmesi ,asgari ücretin bin 500 lira olması gibi halkın beklentilerini karşılayacak icraatlar yaparız dedik. Her türlü öneriye açık olduğumuzu söyledik. Ama maalesef her şeye yok diyen MHP ile karşılaştık. İnisiyatif MHP eliyle AKP'ye, Tayyip Erdoğan'a teslim edildi. Erdoğan başından beri koalisyon istemiyordu. Korkusu oğlu Bilal Erdoğan, korkusu kendisi. Bu yüzden CHP'li bir hükümete izin vermedi. AKP, Recep Tayyip Erdoğan ne derse onu yapıyor. Koalisyon hükümetini Davutoğlu kuramayınca, en çok oyu alan ikinci partiye görev vermesi gerekiyordu. Ama Beştepe'nin yolunu bilmeyenlere hükümet kurma görevi vermem diyerek bir sivil darbe yaptı" diye konuştu.
17-25 ARALIK'I TEMİZLEDİĞİ İÇİN İÇİŞLERİ BAKANI OLDU
Ağbaba, "Biz bu hükümete bakan vermedik. Çünkü bu gayrı meşru bir hükümettir. Seçim hükümeti değildir. Kaçak Saray'ın atadığı bir hükümettir" diyerek konuşmasını sürdüren Ağbaba; "İçişleri Bakanı kim? İstanbul Emniyet Müdürü. Apar topar Aksaray'dan İstanbul'a getirildi. 17-25 Aralık'ta ortaya çıkan pislikleri, hırsızlıkları kapatmak için İstanbul Emniyet Müdürü yapıldı. Şimdi de İçişleri Bakanı yapıldı. Bu hükümet Ahmet Davutoğlu tarafından değil Tayyip Erdoğan tarafından kurulmuştur" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba konuşmasının sonunda "Birçok anne baba çocuklarını askere göndermekte tedirginlik yaşıyor. Osmani'ye de bir anne, bu bir savaşsa hep beraber savaşalım, değilse bizim neden çocuklarımız ölüyor? diyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ' Sen seçimi kazanamadın diye ülkeyi ateşe atıyorsun' diyor. Akan kanın tek sorumlusu Tayyip Erdoğan'dır. 1 Kasım'da AKP'nin oyu iyice düşecek. Cumhurbaşkanı istese de istemese de Cumhuriyet Halk Partisi iktidara gelecek. O görevi CHP'ye verecek. Ortadoğu'ya barış gelecek. Suriye'ye Irak'a barış gelecekse, bu CHP İktidarıyla sağlanacak. AKP bölgede daha fazla kan akmasına sebep olur. Oluyor. IŞİD büyüdüyse, Türkiye topraklarında var olduysa Devletin eliyle yapıldı. IŞİD'i besleyip büyüten AKP'dir, Tayyip Erdoğan'dır" ifadelerini kullandı.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler