YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Kamer Genç: Haberal'a yemin etmesi için teklifte bulundum

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, cezaevinden izin alarak annesinin cenazesine katılan CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet...

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, cezaevinden izin alarak annesinin cenazesine katılan CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'a, "Dönmeden Meclise gidelim, yemin et." şeklinde teklifte bulunduğunu ancak Haberal'ın teklifini kabul etmediğini açıkladı.

Meclis'te partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin konuya ilişkin sorularını cevaplayan Kamer Genç, Haberal'ın cezaevinden izinli olarak çıktığı için yemin edebileceğini savundu. Genç, "Jandarma bunu engellemedi. Türkiye'de hukuk yok. Başbakan'ın dediği oluyor. Bu teklif şahsi, Kılıçdaroğlu bu konudaki düşüncemi bilmiyor." dedi.

“HABERAL BABASININ CENAZESİNE GİDEMEMİŞTİ, BİRAZ DAHA RAHATLIYOR, KARŞILIĞI BU OLMAMALI”

CHP Milletvekili Sinan Aygün ise Haberal'ın Meclis'e oradan gelip yemin etmesinin yanlış olacağını belirterek, bunun güveni zedeleyeceğini vurguladı.

Kamer Genç'in Haberal'a Meclis'te yemin ettirmek istediğini dile getiren Aygün, "Öyle bir sessizlik oldu ki o ortamda Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal bir şey söyleyemedi. Milletvekillerine baktım, buz gibi bir hava esti. Onlar bir şey demeyince, 'böyle saçmalık olur mu?' dedim. Hukuk, kanun, yasa hep biz bağlı kalalım diyoruz. Hukuktan çıkılmasın diye tepki gösteriyoruz. Annesi için izin verildi. Bu anlamda yargıya da teşekkür ediyorum, eskiden yoktu biliyorsunuz. Haberal babasının cenazesine katılamamıştı. Biraz daha rahatlıyor, bunun karşılığı bu olmaması lazım diye düşündüm. Oradan buraya gelmek gayet yanlıştı. Bu güveni zedelerdi." diye konuştu.

Haberal'ın da böyle bir şeyin olmasının mümkün olmadığını söylediğini aktaran Aygün, hukuk ne diyorsa onu yapacağını söylediğini ifade etti.

Mehmet Haberal'ın da müdahil olmasıyla konunun kapandığını anlatan Aygün, milletvekillerinin hapisten çıkması gerektiğini dile getirdi.

Jandarmanın da kendisine girişiminden dolayı teşekkür ettiğini dile getiren Aygün, onların da ne yapacağı konusunda bir şaşkınlık yaşadığını sözlerine ekledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler