YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Chp'li Kart: 2 Ve 4 Yaşındaki Çocuklar Işid'in Elinden Kurtuldu Babalarına Kavuştu

  ANKARA (DHA) - CHP Konya Milletvekili Atilla Kart yaptığı yazılı açıklamada, 2 yaşındaki Abdullah Eren ile 4 yaşındaki

ANKARA (DHA) - CHP Konya Milletvekili Atilla Kart yaptığı yazılı açıklamada, 2 yaşındaki Abdullah Eren ile 4 yaşındaki Ecrin'nin IŞİD'in elinden kurtularak babalarına kavuştuğunu belirterek, "Babanın olağanüstü gayreti, Suriye'deki Bablemun Köylülerinin ve Oğuzeli - Üçkubbe Köyü halkının duyarlılıkları ve insani yardımları sonucunda ; Salı gecesi - 24 -25 Şubat gecesi anne ve 2 çocuğun Oğuzeli'ne intikali sağlanmıştır. 2 çocuk Jandarma tarafından babaya teslim edilmiştir. Anne ise yine Doğanpınar Jandarma Karakolu tarafından Mahkemeye sevk edilmiş ve Gaziantep Mahkemesi tarafından tutuklanmıştır" dedi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart çocukların IŞİD'in elinden kurtarılmasına ilişkin şu bilgilere yer verdi: "12 Ocak tarihinde "IŞİD ve El Kaide'ye katılımın ulaştığı vahim boyutlar" başlıklı basın açıklamamızda; IŞİD'e katılımın ulaştığı boyutları ve ideolojik bağımlılığı anlatmış; en son bir Emniyet mensubunun 25 yaşındaki Eşinin, kocasının ve ailesinin engellemelerine rağmen ; 2 ve 4 yaşındaki çocuklarını yanına alarak 4 Ocak tarihinde evden ayrıldığını, 4-5 Ocak sabahı Suriye'ye geçtiğini, kocası ve ailelerin perişan ve çaresiz durumda olduğunu; konunun ayrıca Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yazılı olarak iletildiğini ve olayın tarafımızdan takip edildiğini dile getirmiştik. Aradan geçen 50 günde, çocukların kurtarılması yönünde kolluk güçlerinin hiçbir fiili girişimi olmamıştır. Babanın olağanüstü gayreti, Suriye'deki Bablemun Köylülerinin ve Oğuzeli - Üçkubbe Köyü halkının duyarlılıkları ve insani yardımları sonucunda ; Salı gecesi - 24 -25 Şubat gecesi anne ve 2 çocuğun Oğuzeli'ne intikali sağlanmıştır. 2 çocuk Jandarma tarafından babaya teslim edilmiştir. Anne ise yine Doğanpınar Jandarma Karakolu tarafından Mahkemeye sevk edilmiş ve Gaziantep Mahkemesi tarafından tutuklanmıştır. Emniyet mensubu polis memurunun babası Ali A'nın saat; 12.00 civarında tarafımıza ulaştırdığı bu sevindirici gelişmeyi hemen Kamuoyuyla paylaşıyoruz. Çocukların sağ -salim dönmüş olmalarından dolayı duyduğumuz mutluluğu da ayrıca ifade ediyoruz. Başbakanlıktan tarafımıza bu güne kadar herhangi bir dönüşün yapılmadığını, bilginin verilmediğini; Gaziantep'teki ilgili birimlerin kendilerine ulaşan bilgileri, polis memuruyla paylaştıklarını da yine yeri gelmişken ifade ediyoruz."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler