YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Chp'li Özcan: Suriye'deki Işid Güçlerinin Vurulması Emri Kim Tarafından Verilmiştir?

ANKARA, Özcan, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemi ile TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergesinde, "Suriye'deki IŞİD güçlerinin vurulması emri

ANKARA, Özcan, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemi ile TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergesinde, "Suriye'deki IŞİD güçlerinin vurulması emri kim tarafından verilmiştir? Şayet emir Başbakan olarak şahsınız tarafından verilmişse, Meclis'in olağanüstü gündemle toplanarak kararınızı değerlendirmesini niçin tercih etmediniz?" diye sordu.
Terör saldırılarına karşı yürütülen operasyonlar konusunda TBMM'nin kararı ve onayının alınmamasının tartışmalı olduğuna dikkat çeken Özcan, önergesinde "Son haftalarda Türkiye olağanüstü gergin bir dönem geçirmektedir. Şanlıurfa Suruç'ta canlı bomba eylemi sonucu 32 gencimiz hayatını kaybetmiştir. 23 Temmuz tarihinde Kilis sınırında bir askerimizin şehit olduğu saldırı sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri harekete geçerek Suriye'nin bir bölümünü kontrol eden IŞİD'e ait askeri noktalara operasyon düzenlemiştir. Hava bombardımanı ile yapılan bu operasyon Türkiye'ye karşı bir süredir eylemler düzenleyen örgüte karşı net bir tavır geliştirilmesi için gerekli olsa da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kararı ve onayının alınmaması tartışmalıdır. Nitekim operasyonlar TBMM'nin yasama tatilinde olduğu bir dönemde ve olağanüstü gündemle toplanmaya çağırılmadan yapılmıştır. Bu noktada sınır ötesinde yapılan operasyonun emrinin kimin tarafından verildiği de büyük önem arzetmektedir" dedi.
CHP'li Özcan'ın Başbakan Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemi ile Meclis'e sunduğu önergesinde yer alan sorular, şöyle:
"Suriye'deki IŞİD güçlerinin vurulması emri kim tarafından verilmiştir? Şayet emir Başbakan olarak şahsınız tarafından verilmişse, Meclis'in olağanüstü gündemle toplanarak kararınızı değerlendirmesini niçin tercih etmediniz? Şayet verilen emir 2014 Ekim ayında Meclis'te onaylanan ve yabancı ülke topraklarına askeri operasyonlar yapılmasının önünü açan tezkereye dayandırılıyorsa, bu tezkerenin ardından Türkiye'nin bir seçim gerçekleştirmiş olması ve bu seçimde Meclis'teki siyasi partilerin temsil aritmetiğinin ciddi şekilde değişmiş olması itibariyle ülkemizi savaşa sokabilecek bir kararın Meclis'in tekrar toplanarak alınması demokratik sistemin gereği değil midir? undan sonra gelişebilecek olaylara karşı hazır olunması ve Türkiye'nin bugüne kadarki dış politikasının masaya yatırılarak doğru ve etkili bir biçime kavuşturulması için büyük bir temsil yetkisi olan mevcut parlamentonun daha etkili çalışması için gereken destekleyici önlemler alacak mısınız? Böylesine önemli bir kararı alırken parlamentoda temsil edilen siyasi parti liderlerine bilgi vermeye niçin ihtiyaç duymadınız? Bu karar partilerin yetkili organları iletişim halinde olunarak alınamaz mıydı?"

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler