YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan : Dolara Aşırı Şekilde Yatırım Yapanlar Yaya Kalabilirler

- CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Doların yükselmesi ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Açık ve net

- CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Doların yükselmesi ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Açık ve net şunu söyleyeyim. Özellikle faiz lobisi, dolara aşırı şekilde yatırım yapanlar yaya kalabilirler. MB Başkanı ve Başbakan Yardımcısı her ikisinin de konuyla ilgili talepleri var. ABD dönüşü kendileri ile de oturup değerlendirmeleri yapacağız. Gelecek ile ilgili neler yapılır yapılamaz. Belirlenmiş bir tarih şu anda yok" dedi.

"BU TÜR UÇAKLARDAN ELİMİZDE ŞU ANDA 47 TANE VAR"
Konya'daki F4 kazasına ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Genelkurmay Başkanımızla haftalık rutin toplantımızı yaptım ama gündemimizde şüphesiz bu vardı. Hava kuvvetleri komutanımız Azerbaycan'da idi. Dönüşünde teknik değerlendirmelerini yapacağız. Bu konu ile ilgili ihata bedir değildir hepsini incelemesini yapacaklar. Bu bir pilotaj hatası mıdır teknik midir, meteorolojik midir? Bütün bunların değerlendirmesi yapıldıktan sonra nihai karar verilecektir. Şu anda o karar verilmeden burada bir şey söylememiz yanlış olur. Bu tür uçaklardan elimizde şu anda 47 tane var. bu çalışmayı yapıp o çalışmadan sonra nihai kararı verilecektir" diye konuştu.

"ABD DÖNÜŞÜ KENDİLERİ İLE DE OTURUP DEĞERLENDİRMELERİ YAPACAĞIZ"
Doların yükselişi ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi; "Her şeyden önce şu anda dolar, euro, faiz bunları etraflıca ele aldığımızda karşımıza çıkan durum şudur: Bir defa burada faiz lobisinin malum bir çalışması var. Şu son gelişmeler tamamıyla dolar, euro arasındaki parite konusudur. Bunu bir tarafa koymak suretiyle ortaya bazı iddialar atmak çok çok yanlıştır. Açık ve net şunu söyleyeyim. Özellikle faiz lobisi dolara aşırı şekilde yatırım yapanlar yaya kalabilirler. Bunu bilmeleri lazım. Burada yapılan spekülasyon 'Doları piyasadan çekelim. Merkez Bankası'nı köşeye sıkıştıralım' veya MB'nin bütün bunlar karşısındaki tavrı bunlar önem arz ediyor. MB başkanı ve Başbakan Yardımcısı her ikisinin de konuyla ilgili talepleri var. ABD dönüşü kendileri ile de oturup değerlendirmeleri yapacağız. Gelecek ile ilgili neler yapılır yapılamaz. Belirlenmiş bir tarih şu anda yok."

ABDULLAH BEY'İN ADAYLIĞI İSABETLİ OLUR
'Abdullah Gül'ün adaylığı söz konusu olabilir mi?' sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Adaylık konusu tabi Abdullah Bey'in kendi takdiridir. Ben kendisiyle geçen hafta bir görüşme yaptım. Benim görüşmem sayın babası çok değerli büyüğümüz bir rahatsızlık geçirmişti. Kayseri'de kendilerini basının rahatsızlığı sebebiyle aradım. Şifa dileğinde bulundum. Diğer politik siyasi kararlar tabii ki Abdullah Bey'in. Böyle bir şey için vereceği karar güzel de olur hayırlı da olur. İsabetli olur. Karar tabi ki Abdullah Bey'in" diye yanıt verdi.

HAKAN FİDAN'IN ADAYLIĞI
'Hakan Fidan'a olan kırgınlığınız devam ediyor mu?' sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsterseniz oraya artık daha önceki kararlarımın hepsi biliniyor ortada. Bundan sonraki süreç tamamen Hakan Bey'in kendisine aittir" dedi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler