YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vatanı Satmak Yüksek Faizle Kötü Yönetimle Emeği Heba Etmekle Olur

  ANKARA (DHA) - CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan valiler toplantısı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda valiler ile öğle yemeğinde bir araya

ANKARA (DHA) - CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan valiler toplantısı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda valiler ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Şah Fırat operasyonu üzerinden yaşanan tartışmaları eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeri daha önce 2 kez değiştirilen bir türbenin taşınmasını vatan hainliği olarak değerlendirenler. Vatan kavramının kavramını bilmeyenlerdir. Vatanı satmaktan ortadaki açık gerçeğe rağmen kahraman askerlerimizi tehlikeye atmakla olur. Vatanı satmak yüksek faizle kötü yönetimle emeği heba etmekle olur. Bizi vatanı satmakla suçlayanların bu ülkeye verdikleri zararlarını anlatsam sokağa çıkacak yüzleri kalmaz" dedi.

Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devlet aygıtı elbette her biri kendi görev alanında müstakil olarak çalışan ama diğer unsurlarla da ahenk içinde hareket etmek mecburiyetinde olan bir mekanizmadır. Bu sistemin bir de ruhu vardır. O ruh nedir? o ruh millete hizmet aşkıdır. Siz millet ile aranıza mesafe koyarsanız, millete tepeden bakarsanız milletin derdine sıkıntısına kulaklarınızı kapatırsanız asla başarılı bir kamu görevlisi olamazsınız" dedi.

"BİZ SİYASETÇİLER İÇİN DE ŞİMDİ ARTIK TABİ BİRAZ KOPUK GİBİ OLSAK DA AYNEN GEÇERLİDİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu biz siyasetçiler için de şimdi artık tabi biraz kopuk gibi olsak da aynen geçerlidir. Sadece rutin işleri yürüterek, sadece merkezden gelen emirleri yerine getirerek milletin gönlüne giremezsiniz. Sizler için hizmet gerektir. Ama yeterli değildir. Yeterli olan milletin gönlüne girebilmektir. Bunun için gece gündüz, kar kış demeden milletin içinde olmalısınız" dedi.

"HANIMSIZ OLARAK VALİLİK YAPIYOR KUSURA BAKMAYIN BÖYLE VALİLİK OLMAZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sadece siz değil ha. Eşleriniz ile beraber. Çünkü bazı valilerimiz bakıyorum. Eşlerini ya Ankara'ya, İstanbul'a bırakıyor. Kendisi de eğer Doğu, Güneydoğu oralardaysa hanımsız olarak valilik yapıyor. Kusura bakmayın böyle valilik olmaz. Çünkü halk valisini eşi ile birlikte görmek ister" dedi.

"HANIM VALİLERİMİZ DE EVLERDE BUNU AYNEN YERİNE GETİREMEMİŞSE BU İŞTE BİR SIKINTI VAR DEMEKTİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğer bulunduğunuz şehirde mahalle kahvesinde oturup oradaki insanlarla oturup oradaki insanlarla çay içip sohbet etmemişseniz özellikle hanım valilerimiz de evlerde bunu aynen yerine getirememişse o zaman bu işte bir sıkıntı var demektir" dedi.

"TARLADA ÇALIŞAN RENÇBER İLE KONUŞURKEN PAÇANIZA TOZ ÇAMUR BULAŞMAMIŞSA"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Köy meydanındaki elektirik direğinin dibinde çömelmiş ihtiyar amcanın yanına varıp kendisi ile iki kelam etmemişseniz, tarlada çalışan rençber ile konuşurken paçanıza toz çamur bulaşmamışsa fabrikada çalışan işçi ile muhabbet ederken aykakbınıza yağ sıçramamışsa şehrin arka sokaklarında maç yapan çocukların topu ile bir şut da siz çekmediyseniz Dört duvar arasında çile dolduran hastanın yanında oturup hatırını sormuşluğunuz yoksa yoksul evinde kendi getirdiğiniz erzak ile hazırlanan ikramdan yemişliğiniz yoksa esnaf ile yarenliğiniz muhtar ile dostluğunuz öğrenci ile şakalaşmanız vaki değilse sedirin üzerine şöyle ayağınızı kıvırıp kurmamışsanız yer sofrasında bağdaş kurmamışsanız burada bir yanlışlık var demektir. Milletin içinde olmayan milletin derdini bilmez" dedi.

HER VALİMİZ KENDİ ŞEHRİNİN HZ. ÖMER'İ OLMALIDIR.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her valimiz kendi şehrinin Hz. Ömer'i olmalıdır. Devletin soğuk yüzünü demir yumruğunu değil sıcak elini, gülen yüzünü, şefkatli kollarını temsil etmelisiniz" dedi.

"BİR MİLLETİN İÇİNE TEFRİKA DEVLET MİLLETİNİ UNUTTUĞU İÇİN GİRER"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Göz görmeyince gönül katlanır diye bir söz vardır. Yerinde görmediğiniz meselelere kağıt üzerinde ne kadar görürseniz görün, olaya vakıf olamazsınız. 40 yılı bulan arada fasılalar da olsa 20 yıllık kamu görevliliği alanımda millet iyi bir eğitmendir, öğretmendir. Bu süreçteki tüm başarımı da milletimle irtibatımı sıkı tutmama borçluyum. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Bir milletin içine tefrika devlet milletini unuttuğu için girer. Boşluğu gelir biri doldurur. Tarihteki büyük liderler halkla devlet arasındaki uçurumu kapatmış liderlerdir" dedi.

"HER VALİMİZ BULUNDUĞU İLİN BENİM ORADAKİ VEKİLİMDİR. VE O İLİN LİDERİDİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizin vatandaşın hayatında, umutlarında bıraktığınız boşluğu birileri gelir doldurur, devlet tekeri teklemeye başlar. Her valimiz bulunduğu ilin benim oradaki vekilimdir ve o ilin yetkilisidir. Vatandaş valisini hayırla anmalıdır. Bulunduğunuz makamlar mazaret değil icraat makamıdır. Buradaki her arkadaşımın bun anlayışla hizmet ettiğine inanıyorum" dedi.

"VALİLİK, STANDART BİR MEMUR ANLAYIŞI İLE YÜRÜTÜLEBİLECEK BİR GÖREV DEĞİLDİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Valilik, standart bir memur anlayışı ile yürütülebilecek bir görev değildir" dedi.

"350 BİN İNSANI ÖLDÜREN BİR KATİLE, ZALİME BİRİLERİ ZİYARETE GİDEBİLİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemiz içeride ve dışarıda hayati sınavlardan geçiyor. Tüm çevremiz istikrarsızlık içinde. Suriye'de yaşananlar ortada. Uluslararası toplum hala seyirci kalmaya devam ediyor. 350 bin insanı öldüren bir katile, zalime bu topraklardan birileri siyaset yaptığını söyleyen birileri ziyarete gidebiliyor, bunu yapabiliyor. Bu bizi içeride ciddi anlamda muhasebeye sevk etmesi gereken bir durum" dedi.

"HOLLAND'IN KENDİ ÜLKESİNDEN BAZI VEKİLLERİN SURİYE'YE GİTMESİ HAKKINDAKİ AÇIKLAMA GÖNÜLLERE SU SERPTİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Holland'ın kendi ülkesinden bazı vekillerin Suriye'ye gitmesi hakkındaki açıklama gönüllere su serpti. BM'de çıktı, hanımefendi bir konuşma yaptı. Dünyada en çok mültecinin olduğu ülke Türkiye. Biz de şu kadar destek verelim demiyorlar. O ayrı bir şey" dedi.

"DAİŞ DİYE BİR ÖRGÜT, İCAT EDİLDİ. İŞLER TEPE TAKLAK OLDU"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye içinde örgütlenen ve 120 ülke ile birlikte bizim de desteklediğmniiz muhalefet tam netice almaya yaklaşırken bir anda DAİŞ diye bir örgüt, icat edildi. İşler tepe taklak oldu. Ortada tanımlanabilen tabanı, tanımlanabilne bir hiyerarşisi, hedefi olamayn bir yapı var. bölgenin kendi içinde ve kürsel düzeyde pek çok hesap bu isim altında görülmeye çalışılıyor. Bu örgütün bir proje ürünü olduğunu nalamak için öyle çok derin siyasi analize felan ihtiyaç yok. Her şey ortda" açıklamasında bulundu.

MUSUL'DA CAMİ, TÜRBE YAKAN, YIKAN ÖRGÜT İLE ÜLKEMİZDE OKULLARI YAKAN ÖRGÜT ARASINDA HİÇBİR FARK YOK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Musul'da kütüphane yakan, camileri, türbeleri yakan, yıkan bu örgüt ile ülkemizde okulları yakan örgüt arasında aslında hiçbir fark yok. Onlar da yeri geldiğinde camileri, okulları yakıp yıkıyorlar. Hiçbir fark yok" dedi.

"BİR METREKARE TOPRAĞIMIZ KAYBOLMAMIŞTIR. TAM AKSİ OLMUŞTUR. KAHRAMAN TSK'YI TEBRİK EDİYORUM"

Şah Fırat operasyonunun başarılı bir operasyon olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şahsımı, komutanlarımızı, genel kurmay başkanımızı hedef alıyorlar. Gayet başarılı bir operasyon yapılmıştır. Bir metrekare toprağımız kaybolmamıştır. Tam aksi olmuştur. Dünyanın en sıkıntılı bölgesine girildi, emanetlerimiz alındı. Kahraman TSK'yı tebrik ediyorum" dedi.

"VATANI SATMAK YÜKSEK FAİZLE KÖTÜ YÖNETİMLE EMEĞİ HEBA ETMEKLE OLUR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeri daha önce 2 kez değiştirilen bir türbenin taşınmasını vatan hainliği olarak değerlendirenler. Vatan kavramının kavramını bilmeyenlerdir. Vatanı satmaktan ortadaki açık gerçeğe rağmen kahraman askerlerimizi tehlikeye atmakla olur. Vatanı satmak yüksek faizle kötü yönetimle emeği heba etmekle olur. Bizi vatanı satmakla suçlayanların bu ülkeye verdikleri zararlarını anlatsam sokağa çıkacak yüzleri kalmaz. Ama bu onlar için alışagelmiş bir şey. Başında bulundukları partilere de bir katkıları da yoktur. Her seçimde yenilirler, sanki gökten yağmur yağmış gibi yarabbi şükür deyip yollarına devam ettiler" diye konuştu.

"ŞAH FIRAT OPERASYONU BU BİR GÜNLÜK, İKİ GÜNLÜK DEĞİL TAA BAŞBAKANLIK SÜRECİMDE BAŞLAYAN BİR SÜREÇTİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu bir günlük, iki günlük değil taa başbakanlık sürecimde başlayan bir süreçtir. O dönemden beri Şah Fırat operasyonunu düşünüyorduk, sonunda nihai kararı verdik" dedi.

"SEÇİM SONUÇLARINA GÖRE YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİ GÜNDEMİMİZE GELECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "7 Haziran seçimleri yaklaştıkça ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar. Sandığı provoke edenlere karşı dikkatli olmalısınız, sandık, oy namustur. Seçim sonuçlarına göre yeni Anayasa ve başkanlık sistemi gündemimize gelecek. Başkanlık sistemine geçince valilere geniş yetki verme imkanı olacaktır. Cumhurbaşkanının halkın oylarıyla seçilmesi ilk adımdı" dedi.

"TÜRK TİPİ BAŞKANLIK SİSTEMİ OLMAZ DİYORLAR. BAL GİBİ OLUR NİYE OLMAZMIŞ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çok açık söylüyorum. Türk tipi başkanlık sistemi olmaz diyorlar. Bal gibi olur niye olmazmış. Küba, RusyaArjantin hepsinin farklı sistemleri var. Bir arı maharetiyle şöyle çiçeklerden nasibimizi alalım, balımızı yapalım. İşte bizim başkanlık sistemimiz der geleceğe yürürüz" ifadelerini kullandı.

"ARTIK PATİNAJ YAPMAKTAN KURTULMAMIZ, SIÇRAMAMIZ LAZIM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık patinaj yapmaktan kurtulmamız, sıçramamız lazım. Tek parti döneminin hastalıklı yapısını teşvik etmek isteyenler hüsrana uğrayacaklardır. Milletimizle el ele vererek Yeni Türkiye'yi inşa edeceğiz" dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞI YAPTIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çözüm süreci çok önemli. Açık konuşmak lazım. Ülkemizdeki kaos ve muhataplarımızın güçlü siyasi irade sergileme konusundaki yetersizlikleri sürecin daha sancılı geçmesine yol açıyor. Çözüm süreci için her türlü fedakarlığı yaptık. Çözüm sürecini silahlar edebiyen sussun, anaların gözyaşları dinsin diye dedik. Silahların şehre indirilmesine izin veremeyiz. Sokakları, Parlamento'yu terörize ederek çözüm olmaz. Parlamento, terörize edilme yeri ve teröristlerin gösteri alanı da değildir. Bu konuda hassas olmamız lazım. Biz bütün bunları olmasın diye çözüm süreci diyoruz" açıklamasında bulundu.

"BUNLAR NASIL BAYAN MİLLETVEKİLİDİR, BUNLAR NASIL ERKEK MİLLETVEKİLİDİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Poşulu suratlar, kürsüye getirilen bombalar, kırılan mikrofonalar, daha neler neler… Bir bayan Meclis başkan vekiline karşı kullanılan ifadeleri ben burada ifade edemem. Bunlar nasıl bayan milletvekilidir, bunlar nasıl erkek milletvekilidir. Gören de düşman meclisinin kapısına dayandı sanır. Daha dün yan yana gelmez sandıklarınız şimdi can ciğer kuzu sarması olmuşlar" dedi.

"MECLİS'TE BİR VEKİL AFFEDERSİNİZ, KUSURA BAKMAYIN AHIRA BENZEYEN TWEETLER ATIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Meclis'te bir vekil affedersiniz, kusura bakmayın ahıra benzeyen tweetler atıyor. Bunların kendilerine saygıları olmadığı gibi içinde bulundukları Meclis'e de saygıları yok" dedi.

"PAKET HÜKÜMETİN VE MİLLETVEKİLLERİMİZİN DİRAYETİ İLE ENGELLESELER DE ER VEYA GEÇ BU ÇIKACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hükümetin ve milletvekillerimizin dirayeti ile bu paketin en kısa sürede engelleseler de er veya geç bu çıkacak. Sakaklarda yüzü maskeli, eli sopalı, maskeli gruplar görmek istemiyoruz" dedi.

"ERKEKSEN ERKEK GİBİ DOLAŞ NE KADIN ETEĞİYLE DOLAŞIYORSUN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Erkeksen erkek gibi dolaş ne kadın eteğiyle dolaşıyorsun. Terörist değilsen maske diye takıyorsun yüzün açık dolaş.

Demokratik bir imkan olan gösteri hakkını kullanmak başka bir şey. Bu hakkı kullanarak sokakları karıştırmak başka bir şey.

Basın bildirisi bahane hep bu. 1000 kişiyle basın bildirisi mi olur? Git salon kirala orada oku. Bu işi farklı yerden döner yaparız, farklı işler. 40 yıl siyaset hayatımın içinde böyle eylemlerin içinde hamdolsun yer almadık. Bizim devletin gücünü ortaya koymamız lazım" ifadelerine yer verdi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler