YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Demirtaş: Dolmabahçe Sarayı'na Gömülen Barış Umutlarını Haykırma Zamanı (2)

HDP'DEN SONUÇ BİLDİRİSİ: GEÇMİŞİN HATALARINI BUGÜN HEP BİRLİKTE AŞABİLİRİZ HDP'nin Ankara'da yapılan 3'üncü Olağanüstü Kongresi'nin ardından yayımlanan sonuç bildirisinde, "Olağanüstü Kongremizde,

HDP'DEN SONUÇ BİLDİRİSİ: GEÇMİŞİN HATALARINI BUGÜN HEP BİRLİKTE AŞABİLİRİZ

HDP'nin Ankara'da yapılan 3'üncü Olağanüstü Kongresi'nin ardından yayımlanan sonuç bildirisinde, "Olağanüstü Kongremizde, şimdi bir kez daha, toplumun tüm kesimlerini demokratik bir anayasa yapım sürecinde ve toplumsal barışı var etme konusunda yan yana gelmeye çağırıyoruz. Barış ve demokrasi mücadelesindeki kararlılığımızı ve barışı var etme azmimizi asla yitirmiyoruz. Geçmişin tüm eksikliklerini, hatalarını geçmişin deneyimlerinden de yararlanarak bugün hep birlikte aşabiliriz" denildi.
HDP'nin 3'üncü Olağanüstü Kongresi sonrası sonuç bildirisi yayımlandı. Bugün, Türkiye'de ağır bir demokrasi krizi ve eksikliği yaşandığını savunulan bildiride, "Demokratik meşruiyetini referandum günü ve öncesinde yitirmiş olan, YSK'nın da parçası olduğu her türlü hile ve baskı yoluyla elde edilen Anayasa değişikliği ile devlet adeta partileşmiştir. Her türlü karar tek bir kişi tarafından verilmektedir. Kuvvetler ayrılığı ortadan kalkmıştır. Evrensel insan hakları ve özgürlükleri kullanılamaz durumdadır. Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı yoktur. Evrensel demokratik hukuk ilkeleri çiğnenmektedir. İktidar her türlü demokratik denetimin dışındadır. Demokratik muhalefet ve siyaset ağır baskı ve tehdit altındadır. Kadınların özgür ve eşit yaşama koşulları ve mücadeleleri zor ve şiddetle engellenmektedir" denildi.

"HDP DEMOKRATİK BİR ANAYASA HAREKETİNİN PARÇASI OLMAYA HAZIR"
Yeni demokrasi atılımı için 'demokratik anayasa' vurgusu yapılan bildiri, şöyle sürdürüldü: "Demokratik meşruiyeti olmayan referandum sonrası gidişatı ancak yeni bir demokrasi atılımı ve mücadelesi ile engelleyebilir, baskı rejiminin önünü kesebilir ve demokratikleşme doğrultusunda adımlar atılmasını sağlayabiliriz. Toplumun demokratik, özgürlükçü, eşitlikçi, çoğulcu ve katılımcı, kadından yana bir anayasa ihtiyacı ve arayışı geçerlidir. Yeni bir demokrasi mücadelesinin hedefi, farklılıkları kabul eden bir eşitlik anlayışı üzerinde yükselen yeni bir demokratik anayasadır. Yeni bir toplumsal sözleşmenin hazırlanması; demokratik bir anayasa hareketinin, demokratik ve çoğulcu bir cumhuriyet mücadelesi ile buluşturulması önümüzdeki dönemin asli görevlerindendir.
HDP, bu konuda üstüne düşeni yapmakta, siyasi partilerden sivil toplum kuruluşlarına, emek örgütlerinden demokratik örgütlere kadar geniş bir yelpazede birlikte hareket etme kararlılığına ve iradesine sahiptir. Evrensel demokratik ilkeler, insan hakları ve özgürlükler, uluslararası demokratik anlaşma ve sözleşmeler zemininde demokratik bir anayasa hareketinin parçası olmaya hazırdır"

"TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNİ TOPLUMSAL BARIŞI VAR ETME KONUSUNDA YAN YANA GELMEYE ÇAĞIRIYORUZ"
Ortak demokratik değerler ve ilkeler etrafında ilişkileri geliştirmenin, demokrasi ve barış mücadelesini büyüteceği savunulan bildiride, şöyle denildi:
"Olağanüstü Kongremizde, şimdi bir kez daha, toplumun tüm kesimlerini demokratik bir anayasa yapım sürecinde ve toplumsal barışı var etme konusunda yan yana gelmeye çağırıyoruz. Barış ve demokrasi mücadelesindeki kararlılığımızı ve barışı var etme azmimizi asla yitirmiyoruz. Bu bizlerin halklarımıza karşı en önemli sorumluluğudur. Geçmişin tüm eksikliklerini, hatalarını geçmişin deneyimlerinden de yararlanarak bugün hep birlikte aşabiliriz.
Ortak demokratik değerler ve ilkeler etrafında ilişkileri geliştirmek demokrasi ve barış mücadelesini büyütecektir. Bu mücadeleyi ayakta tutanları, demokratik siyaset zeminine sahip çıkanları, baskılara boyun eğmeyen halklarımızı; demokrasi, emek ve barış güçlerini, kadın özgürlük hareketini, tüm vicdan sahibi yurttaşlarımızı, enerjilerini bizlerle buluşturmaya çağırıyoruz. Hepimize kolay gelsin. Mutlaka kazanacağız"

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler