YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Destici: "devletin Içine Sızmış Pkk’Lı Memurlar Var"

Can Mert ŞİMŞEK/ANKARA- Basın toplantısında konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Bugün geldiğimiz noktada ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. İktidar

Destici: "devletin Içine Sızmış Pkk’Lı Memurlar Var"

Can Mert ŞİMŞEK/ANKARA- Basın toplantısında konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Bugün geldiğimiz noktada ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. İktidar 4 sene önce bu durumu görebilmiş olsaydı. Binlerce şehit vermemiş olacaktık. O dönemde PKK’nın yönettiği belediyeler aracılığıyla PKK’nın güç gösterisi yaptığı alanlara dönüşmemiş olurdu. Biz önerimizi sunduk PKK’yı muhatap almak yerine bir muhataplık heyet oluşturun dedik. Bu heyet yerine içerisinde PKK sempatizanlarının çok olduğu ‘Akil Adamlar’ heyetini oluşturdular ama bugün bizim dediğimiz noktaya geldiler” dedi.
"BİZ BİRLİKTE TÜRKİYE’YİZ"
Devletin içine sızmış PKK’lı memurlar, öğretmenler ve imamlar olduğunu dile getiren Destici, “Devletin içine sızmış PKK’lı memurlar var. Başta öğretmenler olmak üzere o bölgede çalışan imamların, öğretmenlerin büyük bir kısmı PKK’ya hizmet ediyor. Fakat Derik Kaymakamı’nın şehit edilmesinde ne demek istediğimiz bütün çıplaklığıyla ortaya çıktı. İlla bunun yaşanması mı gerekiyordu. Herkes bunu bilsin bu ülke hepimizin biz bu ülkede hep birlikte yaşayacağız biz birlikte Türkiye’yiz” dedi.
“EKONOMİDE KARA HABERLER PEŞ PEŞE GELİYOR”
Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin yaşattığı sorunlara değinen Destici, “Ekonomide kara haberler peş peşe gelmeye devam ediyor. Türkiye de genç nüfus işsizlik oranı yüzde 20, tarım dışı işsizlik resmi rakamlarda yüzde 15’in üzerinde ki bunlar resmi rakamlar. Kayıt dışı çalışanların oranı ise çok daha fazla. Böyle bir ekonomi ile Türkiye nereye gidecek” dedi.
“İSRAİL İLE EL SIKIŞTINIZ ŞİMDİ İSRAİL EZANI YASAKLADI”
İsrail’in ezanı yasaklama kararını eleştiren Destici, “İsrail devleti açık ve net bir şekilde ezan düşmanlığını, İslam düşmanlığını açıkça ortaya koymuştur. İki ülke tarafından büyük elçiler atandığı bir dönemde bunu yapıyor olması Türkiye’yi ciddiye almadığını gösteriyor. Sanki Türkiye, İsrail’e mahkummuş gibi bir meydan okuma ve pervasızca hareket etme var. Türkiye’nin üç şartı vardı şimdi baktığımızda ambargo kalkmadı, açıktan özür dilenmedi ve 20 milyon para ödendi. Bir Türk iş adamı çıktı dedi ki İsrail bize 40 milyon ceza kesti bunun 20 milyonunu Türkiye’ye gönderdi dedi. Hükümet buna rağmen İsrail ile ilişkileri normalleştirdi. Bunun cevabının Türkiye’yi yönetenlerin vermesi lazım. Siz İsrail ile el sıkıştınız şimdi İsrail ezanı yasakladı” dedi.
(FOTOĞRAF)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler