YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dha Ankara - Genel Kurul'da 'soykırım' Gerginliği (2)

PAYLAN, 3 BİRLEŞİM MECLİS'E GİREMEYECEK Ak Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Garo Paylan'ın provokatif bir dil kullandığını belirterek "Bu iddiayı kesin

PAYLAN, 3 BİRLEŞİM MECLİS'E GİREMEYECEK
Ak Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Garo Paylan'ın provokatif bir dil kullandığını belirterek "Bu iddiayı kesin bir dille reddediyorum. İç tüzüğün 161'inci maddesine göre işlem yapılmasını ve bu haksız iddianın tutanaklardan çıkarılmasını talep ediyorum" diye konuştu.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, konuya ilişkin "CHP'nin Türkiye'de Anadolu coğrafyasında soykırım yapıldığı iddiasını kabul etmesi mümkün değildir. Bu iddiayı şiddetle reddediyoruz" dedi.
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, HDP'li Garo Paylan'ın 'Ermeni soykırımı' iddiasını kınadığını belirterek bu sözlerin tutanaklardan çıkarılmasını istedi.
HDP'li Sırrı Süreyya Önder ise olayların açığa çıkması için düşüncelerin serbestçe ifade edilmesine izin verilmesi gerektiğini söyledi.
'SOYKIRIM' İFADELERİ TUTANAKLARDAN ÇIKARILACAK
Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın'ın, Garo Paylan hakkında 3 birleşim çıkarma cezası ile 'soykırım' ifadesini Meclis dışında tekrarlamaması ve bu sözlerin tutanaklardan çıkarılması talebi oy çokluğuyla kabul edildi.
Haber: Ümit KOZAN-Nursima KESKİN/ANKARA,(DHA)

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler