YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dha Ankara - Meral Akşener'den Demokrat Parti'ye Ziyaret 

Meral Akşener, Demokrat Parti'ye teşekkür ziyaretinde bulundu. Akşener, ziyaret sonrası kendisine yöneltilen 'Sizin için yeni bir parti veya bir yol

Meral Akşener, Demokrat Parti'ye teşekkür ziyaretinde bulundu. Akşener, ziyaret sonrası kendisine yöneltilen 'Sizin için yeni bir parti veya bir yol haritası ortaya çıkmış olabilir mi' sorusuna "Şimdi esasında bir 'hayır partisi' kuruldu. Esas olan 'hayır partisinin' mensuplarının ne istediğidir. Esas olan 'hayır' cephesinin haklarını hukukunu muhafaza ettirmek, hukuk için mücadele etmek. Hukuk olmayınca hürriyet yok, hukukun üstünlüğü olmayınca demokrasi yok, hukukun üstünlüğü olmayınca liyakat yok, hukukun üstünlüğü olmayınca nefes almaya imkân yok. Bu mücadeleyi birlikte sürdüreceğiz " şeklinde yanıt verdi.

Meral Akşener, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal'a Partinin Genel Merkezinde teşekkür ziyaretinde bulunduktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Demokrat Partinin 'hayır' cephesinde yer almasının 'hayır' kampanyası yürütenler açısından çok önemli bir ağırlığı olduğunu ifade eden Akşener, "Her programımızda Demokrat Partinin İl Başkanları, İlçe Başkanları oldukça kalabalık bir heyetle Sayın Genel Başkanın talimatıyla 'hayır' kampanyası esnasında bizim programlarımıza destek verdiler. Bu nedenle kendilerine ekip arkadaşlarım adına teşekkür etmek amaçlı ziyarette bulunduk" sözlerine yer verdi.
Gazetecilerin 'Demokrat Parti sizin baba ocağınız. Bu nedenle sizin için ayrı bir önem arz ediyor mu' sorusuna ise Akşener, "Geçmişte beraber çalıştığımız arkadaşlarımız var burada. Bu binaya hiç gelmemiştim. İlk defa geldim" sözlerine, partililerin 'inşallah son olmaz' demesi üzerine teşekkür ederek yanıt verdi.'Hayır' Kampanyasında Hem Demokrat Parti'nin, hem Saadet Partisi'nin çok ciddi özgül ağırlıkları olduğunu belirten Akşener, 'Hayır' kampanyasını yürütenler açısından çok faydaları oldu. Birçok yerde müşahit meselesini hem Demokrat Partisi'nin hem de Saadet Partisi'nin yardımıyla çözdük" dedi.
BU MÜCADELEYİ BİRLİKTE SÜRDÜRECEĞİZ
Gazetecilerin Partiler üstü bir çalışmanız yok mu sorusunu ise Akşener şöyle yanıtladı: "Şimdi esasında bir 'hayır partisi' kuruldu. Esas olan 'hayır partisinin' mensuplarının ne istediğidir. Onlarda gördüğüm kadarıyla şunu istiyor, bir birleriyle kavga etmeyin, bu bloku muhafaza edin ve arttırarak devam edin. Ama öncesinde bu gayretin, işinden olmak pahasına 'hayır' kampanyasına birey olarak dahil olanlar var. Çeşitli tehditlerle karşılaşan insanlar oldu. Buna rağmen hayır oyu için çalıştılar. Bizim vazifemizdi. Ama o kadar ağır baskı uygulandı ki o bireylere en çok onlara teşekkür ediyorum. Dolayısıyla bütün bu insanların oluşturduğu bir hayır partisi oluştu hepimizi tanzim eden. Dolayısıyla bu 'hayır' cephesinin bizden beklediği bir şey de seçim güvenliğini sağlamak için kurulan YSK'nın seçim güvenliği konusunda görevini doğru yapmamış olmasının Türkiye'de yarattığı tahribattır. Görüyoruz ki hukukun üstünlüğü önemli. Hukuk adalet olmadan demokrasi gelmiyor. Köklü bir siyasi partinin genel başkanı olmasına rağmen Sayın Genel Başkanın programları sabote edildi. Benim programlarım sabote edildi ve biz bunların hepsini kabul ederek yol yürüdük. Esasında bu dediğiniz hayır cephesi bu mutabakatı oluşturdu. Esas olan 'hayır' cephesinin haklarını hukukunu muhafaza ettirmek, hukuk için mücadele etmek. Hukuk olmayınca hürriyet yok, hukukun üstünlüğü olmayınca demokrasi yok, hukukun üstünlüğü olmayınca liyakat yok, hukukun üstünlüğü olmayınca nefes almaya imkan yok. Bu mücadeleyi birlikte sürdüreceğiz"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Akşener'in gelişi
-Meral Akşener ve Gültekin Uysal Açıklamaları

Haber:Muhammet BAYRAM/ANKARA,(DHA)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler