YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dha Ankara -Uluslararası Anadolu Günleri Kültür Ve Sanat Festivali Coşkuyla Devam Ediyor 

ANKARA Etimesgut Belediyesi'nin düzenlediği 14. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali 10 bin kişinin katıldığı kortejle başladı. Festivalin 1.

ANKARA Etimesgut Belediyesi'nin düzenlediği 14. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali 10 bin kişinin katıldığı kortejle başladı. Festivalin 1. gününde Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY), Ankara ve Tokat geceleri yaşandı. TÜRKSOY programında TÜRKSOY Oda Korosu Türk ve dünya ezgilerini seslendirdi.

Ankaralılar, düzenledikleri programla başkent kültürünü Etimesgut'ta tanıttı. Kızılcahamam Kapaması, Beypazarı Güveci ve Baklavası sahnede tanıtıldı. Akşam da geleneksel sinsin oyunu oynandı. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Ankaralılar'la birlikte Sinsin oynadı. Tokat gecesinde de kültür ve sanat gösterileri vardı. Tokat halk oyunları ekibi omuz halayıyla büyük alkış aldı. Ünlü sanatçı Murat Dalkılıç verdiği konserle başkenti salladı. Sanatçıyı 70 bin Ankaralı izledi. 2 günün ev sahipliğini Trabzon Çankırı ve Türkmenler yaptı. Çankırılar yaren oyunuyla sahne alırken Trabzonlular bol bol horon teptiler. Türkmen türküleri meydanı inletti. Türkmen pilavı dolması tanıtıldı. Kıraç hayranlarına müzik ziyafeti sundu. Şarkılarına başkentliler hep bir ağızdan eşlik ettiler. 10 gün devam edecek festivalin 3. gün heyecanı yaşandı. Yavru vatan Kıbrıs, Çorum ve Kırşehir, folklorü, müzikleri, yöresel lezzetleri, el emeği göz nuru eserleriyle festivalde sahne aldı. Gecenin finalinde Gökhan Tepe başkentlileri coşturdu. 5 bin kilometre uzaktan gelen Kazaklar 4. güne kültür ve sanatlarıyla damga vurdular. Dombıra sesi Kazak folkloruna, Erzurum Barı'na ve Gaziantep halayına ezgi oldu. Başkan Demirel Kazak Şapan'ı giydi meydanı selamladı. İlk müslüman Türk Devleri Karahanlılar'ın torunları, Etimesgut'ta sevgiyle karşılandı. Kazak dansçılar gösterileri ile büyük beğeni topladılar. Soner Sarıkabadayı'nın konserini yaklaşık 60 bin kişi ilgiyleizledi. Hergün heyecanın arttığı festivalin 5. günü Balkan düğünleri Etimesgut'ta sahnelendi. Samsun'un 8 köşeli kasketi ve Çarşamba ayakkabısı görücüye çıktı. Samsun ve Kırıkkale halayı ile türküleri tam not aldı. Gecenin finalinde, ünlü sanatçı İrem Derici sahne aldı. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan İrem Derici konserini 100 bini aşkın başkentli izledi. Sanatçı Etimkesgut'un coşkusuna hayran kaldı, "Bunu yaşamadan ölmemeliydim" dedi.

Festivalin 6. gününde, Kırgız, Kars-Ardahan-Iğdır ve Kahmanmaraş kültürleri Etimesgut'ta harmanlandı. Kırgız sanatçılar şarkılarıyla festivale renk kattılar. Karslılar kaşar peynirlerini ve ketelerini tanıtırken türküleriyle festivalde yer aldılar. Kahramanmaraş halayları ve dondurmasıyla ilgi gördü. Ziynet Sali kültür etkinliklerinin ardından sahneye çıkarak unutulmaz bir konser verdi. Festivalde 18 Ağustos Cuma güünü Mersin, Gümüşhane, Kırım programları ile Işın Karaca Konseri; 19 Ağustos Cumartesi: Niğde, Yozgat, Doğu Türkistan programları-Ferhat Göçer Konseri gerçekleştirilecek. 20 Ağustos Pazar günü final programıyla festival sona erecek. finalde Azerbaycan gecesi, Türk Dünyası Defilesi-Mustafa Sandal Konseri yer alacak.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera : ANKARA (DHA)

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler