YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dha Ankara- Yeni Hükümet Sözcüsü Bozdağ: Adil Öksüz'ün Almanya'da Görüldüğü Ihbarı Söz Konusu

  Yeni Hükümet Sözcüsü Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı. "Adil Öksüz'ün Türkiye ve farklı ülkelerde görüldüğü" ihbarlarına

Yeni Hükümet Sözcüsü Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı. "Adil Öksüz'ün Türkiye ve farklı ülkelerde görüldüğü" ihbarlarına ilişkin Bozdağ, "Adil Öksüz'ün Türkiye içinde görüldüğüne ilişkin zaman zaman ihbarlar yapılıyor. Bunlarla ilgili gerekli hassasiyet gösteriliyor. Aynı şekilde Almanya'da ve başka ülkelerde görüldüğüne dair de ihbarlar geliyor. Son günlerde de Almanya ile ilgili gelen bir ihbar söz konusu. Her ihbarı bu konuda devletimizin ilgili kurumları değerlendiriyor. Henüz doğruluğu teyit edilmiş değil" dedi.

Bozdağ, "Kuzey Irak bağımsızlık referandumu yapılırsa Habur Sınır Kapısı'nın kapatılması gibi bir yaptırım uygulanacak mı?" sorusu üzerine Bozdağ, "Türkiye referandum kararının yanlış olduğunu daha önce açıkladı. Pek çok ülke de bu kararın doğru olmadığını söyledi. Barzani'ni bütün dünyanın karşı çıktığı bir ortamda yapması doğru değildir" diyerek bugün ki Bakanlar Kurulu'nda bu konunun görüşülmediğini ifade etti.

"ADİL ÖKSÜZ'ÜN ALMANYA'DA GÖRÜLDÜĞÜ İHBARI SÖZ KONUSU"
"Adil Öksüz'ün Türkiye ve farklı ülkelerde görüldüğü" ihbarlarına ilişkin Bozdağ, "Adil Öksüz'ün Türkiye içinde görüldüğüne ilişkin zaman zaman ihbarlar yapılıyor. Bunlarla ilgili gerekli hassasiyet gösteriliyor. Aynı şekilde Almanya'da ve başka ülkelerde görüldüğüne dair de ihbarlar geliyor. Son günlerde de Almanya ile ilgili gelen bir ihbar söz konusu. Her ihbarı bu konuda devletimizin ilgili kurumları değerlendiriyor. Henüz doğruluğu teyit edilmiş değil" diye konuştu.

"TEK TİP KIYAFET UYGULAMASINDA GELİNEN SON AŞAMA NEDİR?"
"Hero tişörtü giyenlerin gözaltına alınması ve tek tip kıyafet" uygulamasına ilişkin bir soru üzerine Bozdağ, şöyle konuştu: "Adalet Bakanımız yeni görevine başladı. Bu konuda Adalet Bakanlığının yürüttüğü bir çalışma var. Tamamlandıktan sonra değerlendirmesi yapılacaktır. Şu anda kıyafet konusundaki çalışma, Bakanlar Kurulu'na gelmiş değil. Tamamlandığında nasıl olacağı kimleri kapsayacağı ve diğer ayrıntılar paylaşılacaktır.

HERO TİŞÖRTÜNÜ BİLEREK VEYE BİLMEYEREK GİYENLER
Yargı tarafız ve bağımsız bir şekilde yasaların öngördüğü şekilde soruşturmaları yapacaktır. Terör örgütünün talimatıyla bunu giyenlerle işin aslını bilmeden giyenler arasındaki ayrımı adli makamlar mutlaka yapacaklardır. Ona göre kararlarını vereceklerdir."

"TARİKAT ÜYELERİ SAKARYA VALİSİNİ MAKAM KOLTUĞUNA OTURTTU" İDDİASI
"Tarikat üyeleri Sakarya Valisi'ni makam koltuğuna oturttu" iddiasına ilişkin Bozdağ, "Ben görüntüleri izlemedim. Sakarya Valisi Ordu'dan son kararname ile Sakarya'ya atandı. Bu görüntülerle ilgili bir görüşme yapmadım. Bu sorudan sonra görüşme yapıp bilgi alacağım. Yeni atamadan sonra çok sayıda tebrike gelen olur. Dediği gibi önceki görüntüler mi bu konuda şimdilik beyana itibar etmek doğru olandır. Ama bir inceleme yaptıktan sonra daha doğru bilgi verebilirim" ifadelerini kullandı.

"ACEMİ SÖZCÜYÜM" ESPRİSİ
Bozdağ, soruların fazlalığı üzerine "Acemi sözcüyüm ilk gün bu kadar yüklenmeyin bana" şeklinde espri yaptı.

Görüntü dökümü

-Bozdağ'ın açıklaması

-Detaylar

Hakime TORUN / ANKARA (DHA)

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler