YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dha Ankara - Şehit Halisdemir Davasında Tanık Olarak Dinlenen Yüzbaşı Yılmaz: Yaptıkları Her Şeyin Sorumlusu Benim (2)

 "BÜTÜN EMİRLERİ BENDEN ALDILAR" Darbe girişimi gecesi Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda, Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in şehit edilmesiyle ilgili 18 sanığın

"BÜTÜN EMİRLERİ BENDEN ALDILAR"

Darbe girişimi gecesi Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda, Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in şehit edilmesiyle ilgili 18 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Duruşma tanık olarak dinlenen Yüzbaşı Ahmet Kemal Yılmaz, darbeci general Semih Terzi ile Özel Kuvvetler Komutanlığı'na Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın öğleden sonraki celsesinde Semih Terzi ile birlikte Özel Kuvvetler Komutanlığı'na giden personeli belirleyen ve daha önceki duruşmalarda sanıkların tanık olarak dinlenmesini istediği Yüzbaşı Ahmet Kemal Yılmaz dinlendi.
Tanık Ahmet Kemal Yılmaz, Diyarbakır'da bulundukları sırada Ankara'ya gitme emri aldıklarını ve emrin kendine saçma geldiğini belirterek, "Saat 21.30 sıralarında Kilis'teki bir devremi arayıp, 'Suriye'de bir olay mı var?' diye sordum. Ankara'ya neden gittiğimizi anlamaya çalışıyordum. Bu emri aldığımızda bizim tanklardan, olanlardan haberimiz yoktu. Daha sonra internette köprülerin tutulduğu ve uçakların alçak uçuş yaptığı yönünde bilgiler öğrendik. Ben bunun, terör saldırısı ihtimali üzerine güvenlik tedbirleri olduğunu düşündüm. Havaalanında iken Tabur Komutanı Binbaşı Fatih Şahin gülerek, 'ihtilal yapıldı' dedi. Ben bunun şaka olduğunu düşündüm. Ancak bir süre sonra darbe söylentileri çıkınca Fatih Şahin'den şüphelenmeye başladım" diye konuştu.

MİHRALİ 'BİZ PARALELCİLERE MÜDAHALEYE Mİ GİDİYORUZ' DİYE SORDU
Yılmaz, "Bütün bunları değerlendirince yanımdaki Mihrali Üsteğmene (davanın sanığı) 'Bu paralelcilerin darbesi' dedim. Bunun üzerine Mihrali, 'Yani biz paralelcilere müdahale etmeye mi gidiyoruz' diye sordu. Evet yanıtını alınca Mihrali sevinerek ellerini ovuşturdu. Ama bunları duyan Tabur Komutanının yüzü bembeyaz oldu" diye ifade verdi.

SEMİH TERZİ'Yİ UÇAKTA GÖRÜNCE RAHATLADIM
Ankara'ya gidecek birinci ve üçüncü timin tecrübesinden dolayı seçilmiş olabileceğini anlatan Yılmaz, şunları kaydetti: "Ben Tabur Komutanı Şahin'in tavırlarından şüphelendim. Semih Terzi'nin uçağa binmesiyle biraz rahatladım. Çünkü Terzi ÖKK'da arayıp da bulamayacağınız bir komutandı. Uçakta Fatih Şahin beni Terzi'nin karşısına oturttu. Şahin bana, 'aşağı inince çatışmaya hazır mısın' diye sordu. Ben 'hazırım' dedim. Bana tekrar 'emin misin' diye sordu. Bu yaşadıklarım kafamda bazı soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu. Mihrali Üsteğmene 'bazı terslikler var ama tabura bir şey yansıtma' dedim. Fatih Şahin tekrar beni yanına çağırıp, 'inince uçağın emniyetini alın' dedi. Ben 'askeri havaalanına gidiyoruz neyin önlemi' dedim. 'Her şey olabilir' diye karışlık verdi. Ben de 'üniformalı asker ve polis bizim için tehdit mi?' diye sordum. 'Olabilir' diye karşılık verdi. Bu konuşmalara Semih Terzi tepki vermeyince ondan da şüphelenmeye başladım"

SEMİH TERZİ İLE GİDEN EKİBİ BEN BELİRLEDİM
Uçağın inmesine yakın Fatih Şahin'in kendisine, "İnince Özel Kuvvetlere helikopterle gideceğiz. Tek helikopter varsa bir grup, iki varsa iki grup, daha fazla helikopter varsa hep birlikte gideceğiz. İlk etapta gidecekleri belirle" dediğini ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti: "İlk altı kişiyi belirledikten sonra ikinci grubu çıkışa yakın kişilerden seçtim. Uçak indikten sonra belirlediğim 14 kişi ön kapıdan, diğer personel rampadan indik. Bu sırada ben Semih Terzi'yi izlemeye başladım. Helikopterler kalktıktan sonra yanımda tuttuğum 6 adamla karanlık bir noktaya gittim ve internete girerek ne olup bittiğini anlamaya çalıştım. Saat 02.28'de aradığım Fırat Çelik Albay bana Terzi'nin hain olduğunu söyledi. Daha sonra Mihrali'yi aradım. O bana ÖKK'da olup biteni anlattı. Saat 02.54'de Zekai Aksakallı ile telefonla görüştüm. Bana Ümit Bak ve Mehmet Ali Çelik'in hain olduğunu ve vurulmaları emrini verdi. Helikopterle ÖKK'ya gitmek istedim izin vermedi. Ben Mihrali'yi tekrar aradım Albay Ümit Bak, Binbaşı Fatih Şahin ve Yarbay Mehmet Ali Çelik'in derdest edilmesini, 'direnirlerse ayaklarından vur' diye emir verdim"

DARBEDEN YARGILANAN PERSONELİNE SAHİP ÇIKTI
Yılmaz, Fatih Şahin'le birlikte darbe girişiminden yargılanan personelin emirleri yerine getirdiklerini belirterek, "Bütün emirleri benden aldılar. Yaptıkları her şeyin sorumlusu benim. Emirleri ben verdim. Onlar emirleri uyguladılar. Sorumlulukları bana ait" dedi.
Duruşma, Yüzbaşı Mehmet Ali Yılmaz'ın ifade işlemleriyle devam ediyor.

Haber: Özkan ARSLAN / ANKARA, (DHA)

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler