YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolmuş, duvara çarpıp karşı yöne geçti: 1 ölü, 9 yaralı

Ankara'da direksiyon hakimiyetini kaybederek yoldan çıkan dolmuş, TSK'ya ait arazinin duvarına çarptıktan sonra karşı yöne...

Dolmuş, duvara çarpıp karşı yöne geçti: 1 ölü, 9 yaralı

Ankara'da direksiyon hakimiyetini kaybederek yoldan çıkan dolmuş, TSK'ya ait arazinin duvarına çarptıktan sonra karşı yöne geçti. Yolun karşısındaki duvara çarparak durabilen dolmuşun camından fırlayan 1 kişi olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada 9 kişi de yaralandı.

Kaza, öğle saatlerinde Gölbaşı ilçesi İncek Bulvarında meydana geldi. Ulus-Gölbaşı seferini yapan Orhan Karabulut yönetimindeki 06 J 0973 plakalı dolmuş askeriyeye ait arazi yakınında direksiyon hakimiyetini kaybetti. Yoldan çıkan dolmuş jandarmanın duvarına çarpıp, karşı yöne geçti. Hızını alamayan dolmuş orta refüjü de aşıp, yolun karşısındaki duvara çarparak durabildi. Kaza sırasında dolmuşun ön tarafında oturduğu belirtilen iki kadın orta refüjde camdan fırladı.

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Sağlık ekipleri camdan fırlayan iki kadını hayatta tutmak için yoğun çaba sarf etti. Kadınlardan biri olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralı olarak yol ortasında yatan diğer kadına sağlık ekipleri uzun süre kalp masajı yaptı. Genç kadın daha sonra ambulansla Gazi Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Takviye ambulansların bölgeye sevk edilmesiyle diğer yaralılar da çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kazayı yara almadan atlatan 2 kişi ise ayakta tedavi edildi.

Kazadan hafif yaralı olarak kurtulan bir yolcu, dolmuşun hızlı olduğunu ve duvara çarpıp karşı yöne geçtiğini söyledi. Kazanın nasıl olduğunu anlamadıklarını ifade eden yolcu, dolmuşta fazla yolcu olmadığını kaydetti.

YARALI ANNESİNE ULAŞMAK İÇİN GÖZYAŞI DÖKTÜ

Dolmuşun camından fırlayan kadının 9 yaşlarındaki yaralı oğlu ise annesine ulaşmak için yoğun çaba harcadı. Kendisine yardımcı olmak isteyen polis ekiplerine, yaralı olmadığını söyleyen çocuk gözyaşlarını tutamadı. Polisin, "Annen iyi" sözüne, "babam gelsin" diye karşılık veren küçük çocuk güçlükle ambulansa götürüldü.

Kazayı duyan yaralı yakınları ise olay yerine akın etti. Bazı vatandaşlar gözyaşlarına boğuldu.
Öte yandan kazayı küçük sıyrıklarla atlatan sürücü Orhan Karabulut, polis tarafından gözaltına alındı. Polisin, kimlik belirleme ve olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler